Hösten ÄR här 🍁🍂

Det var för en vecka sedan som jag tyckte att träden fick sina höstfärg över en natt.
Hösten är vacker med sina färger och skön då det är +14 grader och klar hög luft, gärna sol från en blå himmel. Men ibland är hösten tråkigare, med grå himmel, regn och blåst.

Många förknippar hösten med svamp- och bärplockning. Det är inget för mig. Den som läst min blogg tidigare vet att jag inte tycker om de älgflugor vi kan få på oss om vi inte skyddar oss. En enda fluga som kryper i mitt hår och äter sig in i mitt skinn skulle göra mig vansinnig, så skogsbesök – nej tack. Det finns ju svampar och bär att köpa i affärer och på torget för den som sådana vill ha 🙂

22 reaktioner på ”Hösten ÄR här 🍁🍂

 1. Hösten har sin charm med sin ruska… Vi är inga stora bärplockare, just för kräkens skull… Men vi brukar hitta bra ställen i skogen nära där vi bor, där inga kräk stör oss så litet plockar vi, men köper också

 2. Älgflugor är verkligen obehagliga, jag tror att jag fick en i nacken när vi spanade efter kantareller häromveckan, men jag fick fatt i vad det nu var och slängde iväg den. Men jag vill ändå gå i skogen, får ha huva nästa gång. Idag var det en sån höstdag du skriver om med sol och klar luft, det vill vi ha denna höst.

 3. Vi hade liknande tankar idag – om hösten alltså. Här är det stora lokala skillnader mellan hur långt hösten har kommit. Mycket märkligt.
  Vad gäller bär- och svampplockning så plockar jag precis som du svamparna i montrarna hos den lokala ICA. Då är de rensade och garanterat ”ogiftiga”. Är inte förtjust i bär, så dom skippar jag.

 4. Hösten är vacker med de fina färgerna. Inga skogspromenader för oss numera. Mörkret kommer tidigt och vi hade 2 plus i morse.
  Kramar från oss

 5. Hösten kom inseglande hos oss idag. Med 19 plusgrader vilket var en stor skillnad från gårdagens 30 dylika!
  Som barn gick jag i skog och mark med mamma och min syster och plockade både bär och svamp. Då var vi nog mera rädd för huggormarna och gick och stampade i marken.
  Nu är jag bosatt i storstad och köper bär i butik. Svamp likaså om vi vill ha den. Torkade kantareller från Frankrike hittade jag förra hösten. Det var lite exotiskt, minsann!

  1. Ja, jag minns det där med att man stampade i marken.
   Själv är jag inte rädd för ormar, jag tycker rentav om dem – men vissa ska vi ju nog akta oss för.
   Jag plockade bär då jag var yngre, med en pojkvän som tyckte man skulle göra det… 😀
   Torkade kantareller från Frankrike var ju kul!

 6. Ha ha håller med dig helt och hållet plocka svamp och bär är definitivt inget för mig det finns ju i affären..😁 och det jag är mest rädd för är inte flugorna utan fästingarna usch.. vädermässigt verkar vi lika lika..☀️ ha en fin dag nu kram!!🤗

 7. Jag gillar inte heller skogen, det finns många obehagliga överraskningar som kan dyka upp där. Så har full förståelse för att du hellre köper svampen och bären i affären. Det är annars en fin gåva att få av någon annan som gärna spenderar sin tid i svampskogen…

 8. Jag gillar skogen men sedan 1 år tillbaka är det väldigt tråkigt. Det ska bli vindkraft här och en stor del av den delen där jag brukade gå är borta. Det blev ett stort sår i naturen bara som gör mig ledsen.
  Är inte förtjust i svampar men vill gärna fota dem istället.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.