I hemlighet, så… och så var det inte hemligt mer 😄

Riktigt roligt och även otroligt att en av de amaryllisar jag köpte före jul fortfarande är så här fin och till och med har knoppar.

Har jobbat med arvoden flera timmar i dag, alltid så sista fredagen eller söndagen i månaden. Efter det en promenad, fick sällskap av min syster, det blev 3399 steg.

Orsakullans fråga för den 28 januari var ”Hemtjänstens dag, berätta om dina erfarenheter kring ämnet”.
– Erfarenheterna för egen del kan jag inte tala om då jag inte anlitat hemtjänst. Men de tjänster min mamma har fungerar perfekt. Hon tycker om de personer som besöker henne en gång i veckan, och det är ju viktigt.

Frågan för den 29 januari är: ”I hemlighet så…” Ja, den som känner mig vet att jag drömmer om allt möjligt, från partner som jag inte bor ihop med, till allehanda resor. Men det är ju ingen hemlighet, och skriver jag nu ut vad jag gör i hemlighet är den avslöjad och därmed ingen hemlighet mer 😀 Så det blev svårt.
Jag äter inte ens choklad i hemlighet, jag pruttar inte i hemlighet, jag dricker inte vin i hemlighet…

Men okay, nu ser jag en liten hemlis… jag har ett somrigt, tecknat, färgglatt vykort som står lutat mot min bordslampa. Jag tittar ofta på motivet, en kvinna som sitter utanför en husvagn. Det är sommar med fjärilar, blå himmel, sol och solrosor, blommor och en grön gräsmatta. Hon är barfota och det är så jag skulle vilja ha det. I hemlighet drömmer jag om att få bo i en husvagn eller en husbil. Men nu är det ingen hemlighet mer 🙂

  16 reaktioner på ”I hemlighet, så… och så var det inte hemligt mer 😄

   1. Du har förverkligat en del andra drömmar – då du flyttat söderut.
    Kanske drömmen om en husvagn nån gång blir sann. Den som lever får se och jag lovar blogga om det om det blir så 😉

  1. Roligt att du drömmer om ett liv i husvagn/husbil. Kommer inte ihåg var jag läst det, men artikeln handlade om en kvinna i femtioårsåldern som sa upp sitt vanliga liv, köpte en liten skåpbil först, men sedan uppgraderade till en plåtis. Hon hittade även en särbo som också lever husbilsliv några meter ifrån hennes ”hem”. Hon bestämde sig snabbt och har inte ångrat beslutet. Hon berättade att hon utan problem klarar sig på 6 000 kronor/månad…
   Har man sådana drömmar är det nog bäst att slå till direkt för att lyckas – tror jag i alla fall.

   1. Ja, de där underbara berättelserna om människor som slår till och som vågar. Inte tänker att ”jag gör det sedan nån gång när…”
    Det är ju inget lyxliv, but who cares! Och att klara sig på 600 euro i månaden vore toppen!
    Tål drömmas vidare om detta, och kanske även att förverkliga drömmen!

  2. Så fin amaryllis… Jag köpte en till lilla Jul/1:a Advent – fick 2 blommor… Hade en liten knopp – som inte blev till någonting. Fick en av ena sonen till jul, tog länge innan knoppen slog ut och med bara två blommor, den andra knoppen slog ut efter att första blommat och den hade också bara två blommor. Det är de klenaste amaryllisar jag någonsin haft. Skött dem på samma sätt som alltid….

   Hemlisar – jag har väl några få, och de kommer att så förbli…tror jag…

  3. Jag hade också under många år en dröm att bo i husvagn, husbilar var ännu inte så etablerade då. Vi gjorde en kompromiss, ställde husvagnen vid en liten tjärn en halvtimmes resa hemifrån dit ingen annan hittade. Dit åkte vi varje kväll under sommarhalvåret efter jobbet, sov över och åkte sen in till jobbet. Vi fick det bästa av två världar!

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.