Mera glad måndag ☀🥰

Muminväskan köpte jag på Viking Grace då vi åkte över från Åbo till Stockholm för snart två veckor sedan. Mumin gör mig alltid glad 🙂 Och ett kort som jag fick på posten av en läsare i Liljendal som tackade för ett gåvokort hon vann i vår korsordstävling. Det är alltid lika trevligt med riktiga vykort och också med tack om att gåvor nått fram, då det känns lite si som så med Postens tjänster nuförtiden.

Jag satte i tisdags, den 9 maj, ett brev på posten. Det innehöll ett grattiskort och en liten gåva åt ett barn som hade födelsedag lördagen den 13 maj. Barnet bor också i Lovisa. Jag vet att vår post nuförtiden går via sorteringscentraler på olika orter i landet, men kunde inte ana att det skulle dröja tills i dag, måndagen den 15 maj, innan han fick sin gåva. Nu ändå bara tacksam för att den kom fram… Hade ju själv kunnat cykla eller bila med gåvan till killen. Men det är ju något speciellt med att få ett brev på posten, i ett kuvert med frimärken och kanske en stämpel om Posten lyckas riktigt väl.

Glad också över försommargrönskan på gården och värmen som håller i sig ännu i dag, drygt +20 grader, härligt!

Ikväll blir det hockey-VM på teven då Finland möter Sverige i grundserien. För mig spelar det inte så stor roll hur det går, jag har slutat ta sådant där särskilt hårt. Jag är inte heller ledsen för att Finland kom tvåa i Eurovisionen, en sådan topplacering har vi inte nått på många år. Och flest antal publikröster fick vi ju. Nu skriver en av de svenska kvällstidningarna att finnarna är sura och inte unnar Loreen segern… Huh huh, säger jag bara – dom vill förstås ha klick och spä på så att aggressionerna och hånet flödar i sociala medier. Men nu är det faktiskt så att alla finnar inte alls är bittra och inåtvända för att Sverige vann. I alla fall är inte jag det 🙂

12 reaktioner på ”Mera glad måndag ☀🥰

 1. Såååå fin Muminväskan är. Mumin gör mig alltid glad, även om jag inte samlar på Mumin-pryttlar;-)
  Den finska posten verkar vara lika omöjlig som PostNord här hemma. Väntade på ett brev med en ”officiell” handlingen skickad ”från tvärsöver gatan”. Jodå, det brevet tog också en hel vecka att komma fram. Vi kom överens att vi framöver personligen levererar posten…
  Det är ju alltid så med ESC – ”fel låt vann”. Ytterst sällan att man anser att rätt låt vann. Att det sedan blev en ”Finnkamp” var ju lite roligt, samtidigt som det var aningen olyckligt. Mina favon var Israel och Belgien, så jag är ”neutral”;-)
  Ishockey borde jag titta på, men för mig är det ju fotboll som gäller. Har dock förstått att Finland som regerande världsmästare är storfavoriter.

  1. Du får kolla på våra Muminpryttlar istället 😀
   Och visst är det trist att posten inte längre funkar, tycker synd om dem på sätt och vis… har de ingen yrkesstolthet? Har digitalisering och automatisering som ska göra allt snabbare bara krånglat till det?
   Loreens låt var bra, men hade inget extra tycker jag. I Finland var det ”grön folkfest och mycket cha cha cha” – så bara det i sig var kul!
   Igår fick vi på nöten av Sverige också i hockeyn 😂 efter straffslag. Men det var ju bara i grundserien.

 2. Vad skönt att det kom fram till slut. Det verkar som man kan göra Mumin på allt numera :). Det var lika fint väder hemma hos mig.

 3. Jo posten imponerar inte… gör däremot skäl för namnet SNIGEL post! 🐌
  Trevlig tisdag där i öster och härligt att ni har fortsatt varmt vårväder. ☀️

 4. Så söt muminväska 😍 vi kollade ishockey matchen igårkv också o det var fart o fläng på i alla tre perioderna o Lejonen gav faktiskt allt – men då det är så svårt att få in dendär pucken… Men jag hänger inte upp mej på sånt där…inte heller om Eurovisionen. Finl får allt vara nöjda o glada över att bli tvåa, och att Loreen vann, henne o Sverige kan vi nog unna den lyckan. Tror Tre Kronor kammar hem guldet i hockey i år… Men, det återstår att se.

  1. Precis, inget att hänga upp sig på. Surt att förlora på straffslagen, men sak samma egentligen – många matcher återstår 🙂
   Och ja, mycket fint av Finland att komma tvåa, det är ju som en seger för oss som nästan alltid haft sämre placeringar.
   Sverige är lite bortskämt med framgångar, där är det bara seger som gäller i Eurovisan 🙂

 5. Väskan är så fin och jag förstår att du köpte den. Tittade på hockeyn lite samtidigt som jag läste. ESC är inget jag kollar.
  Nu är det grönt på träd och buskar då blir man piggare.
  Kramar från oss

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.