Spången, en fin naturupplevelse

Den här spången finns på bostadsmässans område, inne i vassruggen, där den går både över fast mark och över vattenpartier. Ett verkligt fint hantverk, om någon frågar mig. Spången blir öppen för allmänheten då mässan stänger efter den sjätte augusti.

Vill du lära dig mer om växter och olika djur kan du göra det genom att läsa informativa skyltar som finns här och där.

Här går jag västerut med spången och i bakgrunden syns Lovisavikens skola.

Vänder jag mig om och tittar mot öst ser jag bostadsmässans våningshus.

Kaveldun brukar vi kalla ”pampar” 🙂 Sådana har jag ibland velat ha hemma i en stor vas, men det har aldrig blivit av att plocka sådana.

Spången går åt olika håll och här kommer man ut i den fina parken som också byggts intill bostadsmässan.

En vecka återstår av mässan. Tiden har gått fort. Du som ännu inte varit där, men som har möjlighet att besöka Lovisa. Skynda på, här kan du köpa biljetter och få mera information om mässan.

Glad måndag! 31-07-2023

Månaderna går fort, alldeles för fort. Nu är det redan sista juli.

Mitt Glad måndag-bidrag har med bostadsmässan att göra. Där kunde jag tillbringa några lediga timmar igår och åt då en churros med chokladsås. SÅ gott!

Dagens fråga hos Orsakullan handlar om Vi på Saltkråkan, berätta om skärgården.
Saltkråkan är en tv-serie som jag också tittade på då jag var barn och ung, och jag kan fortfarande se på den om den visas i repris på tv. För min egen del betyder skärgården mycket. Jag har bott hela livet när havet och minns båtutfärder och strandhugg från barndom och ungdom, och även seglatser som jag varit med om som äldre. Skärgården är underbar både här som jag bor och på övriga håll i Finland. Och så har ju Stockholm en så fin skärgård också ❤

Länkar till andra som är med i Glad måndag hittar du här.

Mässan, tredje besöket, gångbron!

I dag besökte jag bostadsmässan för tredje gången, nu helt privat så att jag betalade inträde och tog mig in genom denna port vid Rosenstranden. Jag är nu på insidan av området, men gick också ut den här vägen fyra timmar senare.

Den här porten avlägsnas sedan då mässan är slut.

Så här ser det ut då jag påbörjar promenaden längs den 350 meter långa gångbron som går över Lovisaviken, från västra stranden mot den östra där mässan arrangeras.

Det blåste ganska friskt idag, så lite gungade det på bron men för mig kändes det inte obehagligt.

Utsikt från bron söderut.

Promenaden längs bron framskrider. Totalt blev det åter MÅNGA steg i dag, i hälsostegens kalender noterades hela 8214 för denna söndag 🙂 💪

Många bilder blir det nu, men jag bara älskar den här mässan och allt vad den har gett Lovisa den här sommaren ❤

Jag har många bilder kvar att visa också, så jag har tänkt trumma på under hela nästa vecka. Vi har sju dagar mässa kvar. Sista dagen är söndagen den 6 augusti.

Från mässområdet mot väst ser gångbron och viken ut så här.

Skyltsöndag, den 30 juli 2023

Såsom tidigare sagt har jag många skyltar på lager, sådana som jag tog under Nya Östis läsarresa i maj. Men jag har också fotat skyltar efter det, så nu vågar jag lägga ut minst två i veckan 🙂

Bäckagården Hotell finns i Ystad. Vi sov inte över där, jag gick bara förbi och plåtade skylten. Kul att nu efteråt googla och kolla hurdan plats det här är.

Skyltminne från en vecka tillbaka. Bussen som förde oss från Lovisa till konserten i Pyttis och hem tillbaka skyltade med Juha Tapios namn. När vi var startklara i Pyttis sent på kvällen var det nån som gick förbi bussen i kvällsmörkret och jag tyckte hen sa ”titta, där är Juha Tapios buss!”. Tänk om det ändå hade varit så, hans turnébuss och så att jag hade fått vara med i den ❤

Fler skyltare hittas via den här länken hos bloggvännen BP.

Hoppa på tåget, olika tolkningar av VATTEN

Veckans ord för Hoppa på tåget-utmaningen är VATTEN. Jag kan tolka ordet på många sätt i dag.
Vatten behövs för mina pelargoner på balkongen nästan dagligen. På bordet finns en vattenkanna.

Vatten var också orsaken till att jag ändrade mina planer i dag. Jag gjorde söndagens arbetstimmar i dag och håller ledigt imorgon, eftersom det förutspåddes regn och då är det inte lika roligt att gå på bostadsmässans område. Regnet skulle komma klockan 13, men kom först vid 15-tiden. Ändå tror jag det är trevligare på mässområdet imorgon. Jag ska då gå helt som privatperson, betala inträde och inte jobba alls.

Sommarens selfie brukar jag ta i väninnans trädgård. Där behöver det också vattnas då och då.
Av alla drycker som finns gillar jag vatten bäst, sedan kommer vin och lonkero.

Och som en bonusbild, lite vatten i Lübeck, en bild från Nya Östis läsarresa i maj.

Bonga bussen bild 3!

Nu har jag fått det här lite på hjärnan 😂 Så fort som jag ser mässbussen på stan ska kameran fram fortare än kvickt! På olika platser i centrum förstås.

Här var jag på väg till Bistro Kronan för att träffa vänner och två av oss delade på en Croque med mozzarella, pesto och tomater. Lagom liten portion, supergott!

Jumppa eller skumpa, den var god!

Jag minns inte om jag berättade det tidigare i somras… men sanningen att säga blev en flaska mousserat för länge i frysen… Den skulle bara snabbt kylas av, men…

Nåja, ni vet hur det går med champagne eller mousserat som är för länge i en FRYS, inte bara i kylskåp. Det säger POKS i förtid och sedan har man lite att städa upp, och inget att dricka.

Men IGÅR smakade vi på drycken i samband med väninnans födelsedag, och den var utsökt god!

Vi grillade också. Jag körde på korvlinjen, för det är så sällan jag har möjlighet att grilla korv utomhus.

Blomster i rabatten där väninnan bor.

Det är paus i Elisamatildas Fem frågor på en fredag, utmaningen återkommer nåt tag i augusti igen.

Bilder härifrån och därifrån

Har en hel del bilder i mitt bloggarkiv och ska städa upp där, så här kommer en blandat kompott från sommaren som gått. Det rimmade ju också!

Ljuvliga Lovisas bås på mässområdet. Mässan pågår ännu en dryg vecka. Söndagen den sjätte augusti är sista dagen, efter det blir det säkert konstigt tomt i vår stad.

Köket med kombinerat vardagsrum i ett av mässhusen, Villa Kuningatar.

Gamla apoteksgården mitt i centrum av Lovisa. En del av trädgården används som Café Favorits uteservering som blir bakom min rygg här som jag står och fotograferar.

Paketjakten Österstjernan vid Skeppsbrons brygga en kväll med duggregn och stiltje, cirka klockan 22 tisdagen den 25 juli.

Sommarskål och kinarosen blommar

Företagarföreningen i Lovisa arrangerade igår en träff för samarbetspartners som tack för olika insatser i sommar Loviisa Forum, bostadsmässan och mycket annat till fromma. En dessert av kvarg och bär var superfin och vi hade orsak att skåla för allt möjligt, bland annat för att stadsdirektören förlovat sig med en företagare i ur- och smyckesbranschen i stan ❤

Egentligen skulle det bli en seglats, men paketjakten Österstjernan hade fått problem med motorn, närmare sagt med bränslefördelningen. Reservdelen kommer om några dagar. Och ja, denna paketjakt klarar sig utan motor men det går inte att segla ett så här stort fartyg ut från en brygga och inte i stiltje.
Festen blev jättebra ändå, där vid kajen.

Det duggade lite under kvällen och också i morse regnade det lite. Välkommet här, vi har annars haft helt superväder hela sommaren. +18 grader nu. Tror att många från medelhavsländerna hellre skulle vara i Finland nu än i ”bastun” där nere.

Min syster köpte några små plantor av kinaros tidigare i våras och redan nu blommar den som jag fick. Underbart! Mamma hade en sådan här ganska stor växt när vi var barn, och jag hade nästan glömt hur fin den var.