Lycklig i vardagen

Jag har tyvärr blivit försiktig med att skriva om de stunder då jag känner lycka. Är det inte tråkigt att det blivit så?
Vågar inte berätta något kul innan det är helt klart att det blir så som jag hoppats, eller så som någon lovat mig – eftersom det ofta visat sig då jag tagit ut glädjen i förskott att det bara blev blaj eller ingenting.

Vacker höstvy i Lappträsk.
Vacker höstvy i Lappträsk.

Men jag må väl ändå våga skriva att jag känner mig tillfreds i min vardag i dag. Jag känner helt enkelt lycka.
På jobbet har jag också fått göra så många roliga och samtidigt på kul sätt krävande grejer.

I dag var jag i Lappträsk där civiltjänstgöringscentralen arrangerade en aktivitetsdag som asylsökande fick delta i. Den här gången ville ingen av flyktingarna ställa upp på intervju men det var inte heller viktigt. Jag kan förstå dem. Blir de igenkända av fel personer kan deras släkt råka illa ut.

Som om det var mitt i sommaren.
Som om det var mitt i sommaren.

Civiltjänstgörarna och de asylsökande spelade fotboll tillsammans. Solen sken och himlen var klarblå. Sedan grillade de korv som inte innehöll svinkött och den som ville fick bada bastu.
Jag blir varm om hjärtat för alla de här initiativen som tas för att de asylsökande ska känna sig välkomna. De har också fått kuddar med den tryckta texten ”Welcome”.

Tack och lov för att alla i Finland är inte flyktingfientliga.

25 reaktioner på ”Lycklig i vardagen

 1. Man får tänka, det värsta som kan hända är att man var glad ”i onödan” om man tar ut glädjen i förskott. Kram på dig

 2. Japp, här blir jag också varm om hjärtat faktiskt. Jag menar efter allt dessa flyktingar gått igenom så måste en ”enkel” fotbollsmatch betyda frihet och lycka. Inga bomber eller raider.

  Å fotboll förbrödrar, det har jag då alltid sagt;-)

  1. Ja, fotboll förbrödrar 🙂
   Och jag tänkte samma sak… månne flyktingarna tänker ”så tyst här är, så lugnt”… och ute på landet i Finland är det minsann INGEN trängsel, inga avgaser… 🙂 ❤

 3. Att man tar ut glädjen i förskott har ingenting att göra med ev bakslag efteråt, däremot får man åtminstone vara glad ett tag. Själv är jag en sån som oftast gläder mig i förväg, det blir liksom dubbel njutning då. Har vänner som på fullaste allvar blir oroliga när de har riktigt kul och säger att då blir det gråt innan kvällen. Snacka om att hindra sig själva från att leva fullt ut.

  Fint och glädjande blogginlägg. Gläds med dig, att få känna vardagslycka är stort.

  1. Det har tyvärr så ofta det senaste året hänt att då jag skrivit på bloggen att jag är glad, eller att ett tv-program om mig ska visas… så vips händer det något som kullkastar allt. Jag gläds ofta nu inombords, men visst skulle det vara kul att få DELA glädjen här på bloggen.
   Kram!

 4. Ordet främlingsfientlig har använts så slarvigt och så mycket att folk tappat respekten för ordet.Det är ett starkt ord och är respektlöst mot alla dem som inte alls är fientliga utan har en sund rädsla för det främmande.Dessa flyktingar bär med sig oerhörda krigsminnen som gör dem psykiskt instabila och farliga för samhället.En del av dem begår ohyggliga brott för att förhala en utvisning.Fängelse är bättre än utvisning tycker de. – – – (orsakerna strukna av bloggens upprätthållare).
  Du publicerar denna kommentar endast om du vill,jag kan inte censurera mig själv utan det ankommer på dig.Men snäll,förslagsvis,använd ordet fientlig där det passar.
  Ha en bra dag!

  1. Hoppas du tycker det är ok att jag inte publicerar det som du skrev att var orsakerna till att brotten begicks, för jag vet för lite om fallen för att veta om det verkligen var så som du skriver. Ha en bra dag!
   (ja, och bör väl tillägga att ordet främlingsfientlig i detta fall främst syftade på dem som kastad molotov cocktails och avfyrat raketer mot asylsökande i Finland, samt i Lahtis varit utklädda i KKK-kåpor)

 5. Ljuvligt med vardagslycka 🙂 Det är i den vi befinner oss. Jag blir alltmer ödmjuk och tacksam framför allt, ju äldre jag blir. OCH pga min nyligen vunna tro. Att gå i kyrkan är toppen!
  Kram fr sö Dalsland.

 6. Jag har förändrat min syn under åren på det här med att ta ut lycka ” i förskott”. Nu tycker jag att det är självklart att man ska glädjas även om man sen riskerar att få ett bakslag. Det finns ett talesätt som säger att om man tar ut glädje i förskott så får man uppleva lyckan minst en gång. Infrias förväntningarna så blir det dubbel glädje.

  1. Ja, kanske jag borde våga visa min lycka ändå!
   Ett par gånger har ändå sådant jag tyckt var kul sabbats för mig, t.ex. då som TV-programmet om mig stoppades med konstiga motiveringar om att min blogg är en hatblogg osv.
   Så därför har jag blivit lite försiktig.

   1. Nej, du har rätt – men lite försiktig blev jag. Om ett program görs om mig i framtiden berättar jag det definitivt inte innan det har gått ut, eller KANSKE samma kväll som det visas 🙂

 7. Du är så fin och ödmjuk, Carita, du slår dig inte för bröstet och är någon mallgroda.
  Nej, du är som du är, och du ska absolut våga glädja dig i din lycka, om du känner det så, och kunna längta till situationer du kämpat för 😉
  Härligt att du trivs med sporten och reportagen, fotboll är väldigt fint och vänskapligt.
  Jag känner också lycka i vardagen just nu 😉 och det ska man vårda.
  Bamsekram ❤

 8. Har ju förmånen att få fördriva min yrkesvardag med nyanlända….fina ungar.
  Får sån energi av det…när övriga delar av yrket drar ur mig all energi räcker det att se de nyanlända barnen leka..då laddas batterierna fort på nytt.

  Ha en superb afton. 🙂

  1. Vad roligt att du ser potentialen i de nyanlända!
   Och allt det positiva istället för det negativa – för negativt finns ju alltid, och folk som vill lyfta fram det.
   Ha det gott du med och kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.