Under över alla under

Jag hittade min Islandsflagga! Kom plötsligt på att jag hade en sådan.
Var där 2009 och köpte en liten tygflagga. Den sydde jag senare fast på en tröja. Men i något skede befriade jag åter flaggan från sitt fäste.

Heja Island, I love you!
Heja Island, I love you!

Landet är magiskt. Minns hur jag vaknade en natt på mitt hotellrum, jag var reseledare på en läsarresa och sov ensam. Samtidigt som jag kände att nu var jag verkligen mitt ute på det stora havet, på en pytteliten ö, fylldes jag av frid.
Jag minns det där för alltid. Likaså den storslagna karga naturen.

Nyss började jag frenetiskt leta efter den lilla tygflaggan. Jag har ju inte så många saker kvar sedan flytten för två år sedan. Vet i det stora hela vad som finns i alla lådor.
Så jag krafsade mig i all hast genom mina så kallade minneslådor. Och bra var väl det, för nu kommer jag att göra mig av med en del gamla foton av min ex-make. Jag kastar inte allt, men jag har kanske sparat lite onödigt mycket 🙂

Det jag visste att jag minsann inte hade kastat var den lilla Islandsflaggan.
Och mycket riktigt, där fanns den, i en liten grön skattkista.

Nu ska här hejas!
Under över alla under kan ske!

12 reaktioner på ”Under över alla under

 1. Höja flaggan Carita! För Island föll med flaggan i topp. Härär mitt matchreportage till ”mina” 29 tippare på jobbet:

  Hej från ett bedrövat Täby (där jag bor)!

  Frankrike-Island 5-2

  Föll Island med flaggan i topp? Ja, det gjorde dom verkligen. Alltså att ligga under med 4-0 i paus måste ju ha varit en ren mardröm, vilket det säkert också var. Island som dittills i turneringen lyckats med det laget var bäst på – omställningar, kontringar (nej, dessa två är INTE samma sak;-) ) och effektiva målavslut kom ingenstans mot Frankrike i den första halvleken. Island var tyngt av stundens allvar helt enkelt. 0-4 i paus var ju hopplöst att ta in mot värdnationen.

  Höll på att skriva att Frankrike var omtänksamt och bara gjorde ett mål i andra halvlek. Men jag ändrar mig här. Island spelade inte bara upp sig utan gjorde det laget borde ha gjort från början – satsade på snabba omställningar, gärna med Gunnarssons farliga inkast som ledde till 4-1. Eller varför inte slå ”långa bollar på Bengt” i stället för att satsa på kortpasspel som inte är ”lagets stuk”. Men…

  Inget lag har lyckats att göra två mål mot Frankrike i turneringen. Island gjorde det i andra halvlek. Island var obesegrad dittills. Vilken bragd för ett land som bara har drygt 320 000 invånare! Men nu tog sagan om underbara Island slut. Hatten av för Island och inte minst Lars Lagerbäck

 2. Island har överraskat hela världen och har uppnått mer än de kunde drömma om. De kan lämna UEFA med högburet huvud. Kul att du hittade deras flagga i tid. Nu har vi fått en riktigt fin bild av matchen 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.