Jag skulle bara…

… köpa två nya kuddar och ett lakan.
Men Ingvar Kamprad var slugare än jag. Trots att jag i min slughet undvek övre våningen och gick direkt till inredningsavdelningen.

Och nej, min vän BP.  Konkursen hotar inte Ikea i Vanda, Helsingfors. Det är inte folktomt överallt i Lovisa och inte i Vanda heller. Nu råkade det sig så att syrran och jag var ute i god tid. Två timmar senare var P-platsen smockfull!

Som sagt. Jag skulle bara… Men utöver dynorna hittade jag fina glas, en krukväxt, ett skärbräde (bör ju bytas då och då), ett ljus (man kan inte ha för många), en toaborste (ett MÅSTE på Ikea, kostar bara 50 cent)…

Sex nya glas, Vårkul heter de 🙂

Och jo, jag köpte lakan och nya kuddar. Och en dokumenthållare, en praktisk låda för alla arbetspapper jag behöver ha ordning på vid datorn. Och nya bestick… ja, som sagt. Ikea vet att det finns mycket vi behöver 😀

Jag var nöjd som klarade mig med att lägga ut bara 50 euro i Ikea. Värre blev det då vi åkte via Borgå hem. Där hittade jag två fina ljus, ett av dem med Muminmotiv. Och sådana är ju inte gratis… 😀

Dessutom blev det ett sorteringskärl för plastavfall, en badhandduk, klistermärken… och lite annat som jag visar senare här på bloggen 😀

Ett ljus som blir som en lykta.

Det var en härligt solig vårdag med +14 grader och även annars kändes den lyckad på många sätt.

Varje gång jag unnar mig EN dag ledigt ser jag hur värdefull dagen blir. Det här är friheten jag har som privatföretagare. Samtidigt känner jag ansvar för alla uppgifter jag åtagit mig. Jag fixar dem, men då som det passar mig själv bäst.

Ännu en sak… det tog mig en halvtimme att packa upp alla mina inköp. Och nästan allt var inslaget i plast. Ljusen, klistermärkena, kuddarna, lakanet, besticken… När allt var befriat från emballage av olika slag hade jag en helt plastkasse full av plast!

30 reaktioner på ”Jag skulle bara…

 1. Som vanligt kommer man hem med fler saker än det som stod på listan. Glasen är jättefina och Mumin ljuset. Vad skönt att du tar en ledig dag och njuter.
  Kramar

 2. Jag var in på OK idag, och jag skulle ha bilvax, och kom ut med bilvax, och inget annat, på ICA däremot blev det Idominsalva utöver det övriga jag hade skrivit upp på lappen jag hade med mig.
  Svante

   1. Nej då! Bara för lite pengar, för att låta köparglädjen härja.
    Svante

 3. Hahaha! Stort tack för länken:-) Japp, du anade nog vad jag skulle skriva när jag såg den folktomma parkeringsplatsen;-)
  Å du har precis bekräftat nåt jag alltid sagt nämligen ordet ”bara” finns bara inte;-)

 4. Jag är inget fan av Ikea. Men visst har jag varit där några gånger för att bara kolla. Den titten kostar alltid minst 2000kr. Ljus är dom bra på. Liksom servetter. Vardagslags. Bara inte möbler.😀🤗

  1. Jag gillar många av Ikeas möbler också, men då policyn är att inte ”frakta luft” ska vi montera själva, och det håller mina nerver sällan för… 😀
   Min svaghet är ljus, krukväxter och annat smått och gott.

 5. Så upplever nog många sina Ikeabesök. Man kommer hem med mycket mer än man tänkt sig och också med massor av plastförpackningar.
  Hur ska vi få tillverkarna att sluta använda så mycket av den varan. Den minsta pryl är hermetiskt ingjuten i plast som det nästan inte går att ta sig in i. Man står där med knivar och saxar och försöker bryta sig in i dem utan att förstöra innehållet! Grrrrrr…………
  Kram, Ingrid

  1. Ja, vissa hårdplastförpackningar är förskräckliga! Man måste ge sig på dem med kniv eller sax.
   Ikea och många andra packar ju för att inte ”frakta” luft men kunde det inte finnas annat material att packa i än plast?
   Kram!

 6. Plast plast o åter plast. Noterar att nu när jag börjat sopsortera lite mer hardcore än tidigare så fylls förvaringen för plast m blixtens hastighet. Jag antar att det är det billigaste förpackningsmaterialet för tillverkare men jag hoppas det kommer något klimatsmarta alternativ snart.

 7. Det kunde ha blivit värre med inköpen 😉 Ikea slussar en omärkligt genom alla varor som finns. Då är det svårt att motstå ibland och det är ju tanken också.
  Såg ett videoklipp där folk som hade handlat tog bort alla plastförpackningar och lämnade allt i butiken innan de gick ut. Det var inte i Sverige förstås. De lovade att fortsätta med det tills producenterna tänker om. Det värsta som jag har köpt i år var kålrabbi. Varenda en inplastad 😦

 8. Ikea är nog enda stället där man verkligen märker hur mycket ”man behöver” bara på 1h😂 men såklart är det bra att uppdatera också ibland vissa grejer. Synd med all plast, men det som är bra att vi i Finland tar tillvara plasten istället för att bara bränna upp allting.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.