Dagens citat, kanske helt bra kris?

Så där ur hälsoaspekt sett kanske det är bra att vi inte kan köpa så mycket chips om potatisskörden torkar bort. Jag är heller inte annars någon stor vän av potatis, så för mig är det ingen större kris om potatisen blir dyr eller om vi får mindre mängder.

Bilden är från dagens Hufvudstadsbladet.

21 reaktioner på ”Dagens citat, kanske helt bra kris?

 1. Jag gillar potatis mycket men chips har jag aldrig tyckt om, Potatiskris… ja! Chipskris…nej 😆 Känns som om det inte finns något längre som inte är kris.

  1. Exakt – kriserna verkar avlösa varandra nu.
   En chipskris klarar vi, och jag klarar potatiskris – men klart att en liten portion pommes är gott ibland, åt en i dag. Med betoning på LITEN 🙂

 2. Tragiskt naturligtvis, men ändå nästan ett I-landsproblem… Äter heller inte mycket potatis och äter inga chips heller, men jag gillar rårakor, raggmunk och potatispuré…

 3. Chips är goda- men jag äter sällan. Onödiga kalorier lägger jag hellre på choklad! 😉
  Potatis är gott, men inte heller där ngt som ’måste’ ätas….

  1. Jag tror att jag som barn i skolan tvingades äta upp kall potatismos och kall kokt potatis, så i dag är dessa ganska big-no-no för mig.
   I små mängder går det, och EN liten kokt nypotatis får jag ner 🙂
   Stekt potatis och pommes frites är gott, men troligen då inte alls lika hälsosamt?
   Å andra sidan har jag läst nånstans att potatis överlag inte är hälsosamt, så vad ska vi tro?
   Vi ska äta vad vi vill – när vi vill 😀

   1. Det var ju inte alls bra, att bli tvingad att äta… Tur att det har kommit bort nu, på daghem och skolor. Smaka måste barn men inte äta upp o det är rätt tycker jag, som aldrig kännt mej tvingad till ngt när det åtm gäller maten. Kanske därför jag är en allätare. Jag äter hellre potatis än pasta och ris, det sistnämnda blir jag inte ens mätt utav, pastan bara sväller i magen, och med enbart sallader skulle jag aldrig orka med dagen… Men till varje måltid vill jag ha en rejäl portion färsk sallad. Sen får det bli mindre av det andra. Är magen mätt och belåten är även jag det också, och var och en måste ju själv komma fram till vad de mår bäst utav. Man ska ju inte äta enbart för att fylla magen

   2. Ja, jag tycker också att vi inte ska säga att vi inte gillar nåt om vi aldrig har smakat.
    Men gillar vi inte EFTER att vi har smakat så ska ingen tvingas äta.

 4. Chipskris – var det verkligen det första Husis skribent tänkte på då hen hörde att potatisskörden hotar torka bort? Otroligt. Potatisen är en mycket viktigt basvara för alla i hela vårt land. I synnerhet om det blir livsmedelsbrist på grund av krig eller något annat och importen av ris m.m. försvåras.

  1. Ja, ibland kan man undra vilka tankar som föds.
   Potatis är ju så mycket mer än det. Men artikeln handlade om fabriken, Taffel tror jag, som producerar massor av chips på Åland.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.