Imorgon vänds ett nytt blad i mitt liv

En månad kvar med denna utsikt. Det känns vemodigt, men bara ibland. Det här huset och den här bostaden har betytt mycket under nästan sju år av mitt liv som singel. Hit flyttade jag 2017. Före det flyttade jag 2014 efter skilsmässan till en trea på en annan adress. Sedan till en tvåa på ytterligare en adress, och sedan hit.

Men allt har sin tid, och snart är det dags att förverkliga en dröm. Men innan jag går vidare i berättelsen ska jag svara på bloggvännen Elisas frågor.

Elisamatilda har i dag temat FEM. En rolig och lagom krävande utmaning.

Vilket ord på fem bokstäver beskriver ditt humör idag?
Vänta.

Vilket ord på fem bokstäver beskriver dina planer för helgen?
Huset.

Vilket ord på fem bokstäver beskriver beskriver hur veckan har gått?
Städa.

Vilket ord på fem bokstäver beskriver något som irriterat dig i veckan?
Inget.

Vilket ord på fem bokstäver beskriver dig själv i veckan?
Modig.

Imorgon vänds ett nytt blad i mitt liv. Jag har då fått nycklarna till min nya bostad. Ordet ”nya” är ändå vilseledande eftersom huset jag ska flytta till är byggt 1898. Det ligger nästan mitt i centrum av Lovisa.

Jag bor kvar i höghuslägenheten till den sista juni och har således två bostäder och gott om tid att flytta. Allt annat skulle vara otänkbart, med den jobbmängd jag har och med tanke på att jag är ensamstående och långsam i allt. Knäet har blivit bättre, men jag behöver mycket hjälp med flytten.

Jag skrev kontraktet för några veckor sedan och de första att få veta det var förstås min nuvarande hyresvärd, min mor och min syster och några nära vänner. Jag har inte velat berätta mer eftersom bostaden i det gamla huset ännu i dag har sin gamla invånare. Därför kommer bilder därifrån först senare. Bloggen får troligen en annan karaktär då mina dagar blir mindre enahanda, och jag ska berätta mer om ”drömmen om ett gammalt hus med trägolv och kakelugn” – en dröm som jag har haft många, många år.

32 reaktioner på ”Imorgon vänds ett nytt blad i mitt liv

  1. Aha! så det är detta du hållit inom dig … underbart att du kan uppfylla en dröm! Stort GRATTIS och Lycka till! Slit inte för mycket med flytten på egen hand utan jag hoppas du har beställt flyttfirma som tar hand om flytt och slutstädning. Ska bli spännande att få se ditt nya boende!

    Ha en fin helg!

    Kram

    1. Tack min vän ❤ Nä, jag kan inte slita. Jag har ett beställt ett flytt-team som får ta alla möbler, men slutstädning försöker jag fixa med en väninna.
      Efterhand kan jag föra saker till nya stället, tid finns, men tiden går också fort 🙂
      Kram!

    1. Ja, det har känts bra rätt länge. Blivit lugn inombords. Ibland känner jag oro inför flytten, för några veckor sedan hade jag en väldig vånda kring det här. Men sedan när beslut har fattats kommer ofta lugnet.

  2. Grattis till den nya bostaden och att du med flytten uppfyller en dröm om hur du vill bo!
    Mycket att göra framöver men du har ju flyttat några gånger så du vet hur det ska göras för att vara smidigt.

    1. Ja, nu sju år sedan senaste flytten, så jag röjer lite fastän jag försökt att inte samla saker på mig så nog har det blivit ditt och datt 🙂
      Men stor förväntan har jag inför det nya.

  3. Så spännande! Det ska bli roligt att se vad det är du har skaffat dig för hus. Din väntan kan man översätta till gutamålsordet ”yvarväntnes”, det är vad du är nu.

    Kram, Ingrid

  4. Så kul Carita!

    När man flyttar av rätt skäl så är det ju en väldigt kul och kreativ process. Särskilt att fixa till sitt nya hem så att man trivs där.

    En nystart. Gläds med dig!

    Lycka till/Barbro 💓

    1. Tack Barbro! Jag tror också att den kreativa sidan i mig åter vaknar till liv.
      Den har slumrat rätt länge, jag har jobbat mycket och hårt. Jag tänkte inte sluta jobba men ser jag några år framåt får jag ju gå i pension, kanske då jag blir 65 🙂

  5. fantastiskt att kunna få en gammal dröm uppfylld. hoppas att flytten går smidigt. lycka till i det nya boendet som låter fantastiskt! kakelugn är underbart. vi har en och den värmen är det något speciellt med

    1. Ja, det är länge sedan jag bodde i ett hus på landet där jag fick elda och hade egen gård. Det här huset ligger mitt i stan och har en stor gård, men inte en sådan jag måste sköta själv 🙂

    1. Tack! Ja, jag har flyttat typ 25-30 gånger i vuxen ålder och nu är jag på ålderns höst.
      Jag får hjälp. Av ett par vänner och av flyttfirma. Har städat, packat, förberett här hemma redan tre veckor och har ännu fyra veckor tid.

  6. Stort GRATTIS!!! Då gör du ju ungefär samma sak som Anki, som också flyttade från ett flerfamiljshus till ett hus/lägenhet som är ungefär lika gammalt som ditt nya boende. Hoppas du och dina tomatbebisar kommer att stortrivas i det nya huset:-)

    1. TACK BP! Tomatbebisarna, eller tomattonåringarna, flyttar till ett växthus på gården.
      Själv ska jag imorgon gå helt ensam in och känna av energin i den tomma bostaden. Då jag såg på den förra gången bodde där en annan person.

  7. Stort Grattis! Det är underbart när en dröm går i uppfyllelse. Ska bli spännande att se ditt nya, helt egna hem snart. Särbon har kakelugn och där sitter vi mycket på vintern. Så mysigt som helst men jobb är det också med all ved.
    Antar att du är proffs när det gäller flytten. Lycka till med allt! 🍀🌞Kram 🤗

    1. Hahaa – ja lite PRO har jag väl blivit med flyttarna genom åren.
      Men visst är det tungt också. Kräver förberedelser, och lite ”döstädning” 🙂
      Jag har följt livet med en kompis som bor i samma hus – vet hur det är där på vintern, vi har redan beställt ved tillsammans.
      Alla årstider är olika. Men en kakelugn, alltså min dröm! Inte enbart en så kallad ”plåtugn” eller som vi i Finland säger Pönttö-uuni.
      De är fina de också. Men – kakel!
      Kram och tack för all uppmuntran!

  8. Grattis! Jag var ful lav frågor, men de flesta har besvarats på Facebook. Nu undrar jag bara var huset finns… Det klarnar, eller ”e löisä se”, som vi säger i mina hemtrakter. vi ses inom en vecka!

  9. Hej vännen. Du kommer med härliga å roliga nyheter. Ska bli kul att få se bilder, låter toppen att hitta sitt drömboende. Lycka till!
    Många ”orka-flytta” 🥰

  10. Lycka till med flytten, hoppas du kommer att trivas som fisken i vattnet, minst!

    Duktigt att kunna hitta perfekt passande ord för varje fråga, jag hade fullt upp å synonymordboken vid sidan om…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.