Häftig lampa och junimånads Mumin

Jag har inte mätt diametern på den här lampan men gissar att den är 80 cm minst på bredaste stället. Den är helt underbar! Frånsett de där små figurerna då på sladden, men jag tror att jag står ut med dem 🙂 Lampan fanns i bostaden då jag kom. Då här är nästan fyra meter högt till taket byter man inte lampor bara sådär 🙂

Och sådan stuckatur i taket ❤ !

Fick ganska mycket gjort på en lite längre lunchpaus i dag. Vet nu att jag kan se Sveriges tv-kanaler här med hjälp av en router och ett paket med internet. Kollade ett par loppisar och hittade ett fint gammalt skåp men kanske ändå köper något lite lättare och vitt.

Det var ju nästan som förutbestämt. Samma gröna nyans på juni månads bild i Muminkalendern som jag har på många väggar i bostaden.

Likt Mumin och My och deras vänner springer jag nu ut på helt oväntade äventyr.

Igår förde jag min Tom of Finland-flaska med gröna (!) kvistar till bostaden. Några tallrikar och glas också.

Jag tog ner en del gardiner, kappor som bara var i vägen då jag ville vädra.
Jag vill varje dag gå till bostaden och göra något smått, supa in atmosfären. Säga till den att det är jag som snart ska flytta in.

21 reaktioner på ”Häftig lampa och junimånads Mumin

  1. Precis vad jag tänkte när jag såg kalenderbilden: den gröna färgen passar! Skall bli roligt att nån gång komma på ett litet besök!

  2. Lampan går perfekt ihop med stuckaturen i taket. Så fint att de tidigare hyresgäster lät lampan vara kvar. Vet inte om du har en stege, men om jag var dig skulle det vara det första som jag skulle skaffa dig. Just lågenergilampor går sönder ganska regelbundet faktiskt.

    Hur stor är din lägenhet? Jag menar hur många rum har den?

    1. Här finns en annan boende som har en stege och så länge jag får låna den köper jag ingen egen, men annars blir det nog nästa investering 🙂
      Bostaden är 54 kvm och var tidigare en stor etta, men nu är den som en tvårummare då där kommit upp en mellanvägg.

  3. Så fin lampa och vacker stuckatur! Jag kan se dig tassa till nya hemmet och gå omkring och insupa atmosfären, du låter otroligt positiv och jag är glad för din skull. Kanske blir det ditt för-alltid-hem! Kram

    1. Ja, vi får se 🙂 Du har nog rätt i det att jag känner mig förväntansfull.
      Många praktiska saker ska ses över än, men det får ta den tid det tar. Och att få uppleva årstider i ett gammalt hus.
      Det om nåt känns som ett äventyr i sig.
      Kram!

  4. Känns självklart att du vill behålla den snygga lampan! Känner din glädje över nya lägenheten och är glad för din skull! Fin bild på Muminkalendern!

    Kram

  5. Wow, verkligen en fin lampa (fast också en dammsamlare, det är väl en arbetsrelaterad ”skada” jag har efter alla år som städerska 😂)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.