Om omeletter och fel signaler

Mini-omeletterna, innan de åkte in i ugnen.

Det händer ibland att jag vill testa något recept jag snubblat över i en tidning.
Den här gången handlade det om mini-omeletter. Vilket rentav bidrog till att jag investerade i en form… det ni! 😀

Jag samlar inte husmorspoäng, och jag vet inte ens varför jag vill säga att jag inte gör det 😀
Kanske det har med ”andras förväntningar” att göra. Någonting med att kvinnor ska kunna tillreda mat, vara virtuoser i köket? Som om vi inte hade annat att göra?

Nu ska jag först visa bilder på omeletterna, och i slutet av detta inlägg ska jag försöka förklara något jag börjat tänka allt mer på under åren jag varit singel.

Omeletterna är klara!

Följande bild är kanske inte så där matbloggsmässigt sett någon fullträff. Men jag har ju alltid sagt att detta är en vardagsblogg. Inget tillrättalagt. Och jag tycker att ni läsare behöver få veta hur omeletten ser ut då man delat den isär 😀

Ägg, havregryn, mjölk, paprika, tomat, svartpeppar, salt, mozzarella, basilika.

Det som inte alls har med maten att göra, men som måste få sagt, blir en längre utläggning.

En frissa sade en gång till mig att jag är kvinnlig. Jag klär i halvlångt eller långt hår, lockar osv. Jag har runda former.

Hur gärna jag än hade varit tanig och platt kan jag inte bli det.
Men utan kvinnliga former hade jag inte sänt ut så många fel signaler under åren?

Jag kan klä mig i klänningar, blommiga tyger och annat som signalerar kvinnlighet. Men jag gör det inte medvetet för att behaga någon. Läppstift skippade jag för länge sedan. Att använda sådant känns tillgjort.

I mitt inre är jag mera rak på sak såsom män är. Jag gillar den burdusa humor som män tillåts odla.
Men många gånger har jag tvingats inse att den humorn faller platt då JAG som kvinna uttalar den. Då en man sade exakt samma sak vid samma tillfälle var det många som skrattade…

Troligen gör jag många i min omgivning förvirrade. Jag ser ut på ett sätt, men agerar på ett annat. Och vems fel är det?

Att skapa en relation med en person som är stark nog att inte väja för det faktum att jag är en offentlig person och en medelålders kvinna som bloggar öppet om sitt liv… det är inte lätt.

Men jag tänker inte sluta att vara den jag är. Jag godkänner inga halvmesyrer. Jag är stark nog i dag att veta vad jag är värd.

Det här betyder inte att jag är självisk person som inte kan se andra personers unika kvaliteter. Jag känner bara numera intuitivt när det är läge att satsa och när det är klokast att ge upp för att energi inte ska spillas i onödan.

Det kanske kallas magkänsla? 🙂

24 reaktioner på ”Om omeletter och fel signaler

 1. Omeletten ser väldigt god ut. Har ofta en omelett till kväll så detta skall jag testa. Det mycket som vi kvinnor skall kunna och gilla. Laga mat är ok men inte bakning. Är inte kvinnlig och har aldrig kjol eller klänning. Byxor och tröja då känner jag mej trygg inget smink. Alla skall ha rätt att känna sej bekväm med sitt jag.
  Ha en fin kväll

  1. Jag kan inte heller baka – har inte tålamod med att blanda ingredienser och att mäta dem väl…
   Ja, du har rätt, vi har rätt att känna oss trygga i oss själva, med eller utan klänningar och smink.
   Kram!

 2. Omeletten ser inbjudande ut. Men vad ska du göra med de andra 10. För jag aldrig skulle våga ha den i kylen över natten eller kan man frysa dem? Blir det inte gummiaktig få.
  Ibland önskar jag att man uppger såna saker i recepten också. Går att frysa. Kan stå 2-3 dar i kylen. Går inte att spara över natten.
  Sen att alla recept för 4 personer. Varför inte bara för två.
  Jag är nöjd själv. Otroligt jobbigt att jämka med någon.
  Kram!

  1. Ja, alltså jag åt två och blev mätt – problemet ligger där. Jag äter otroligt lite. Tio är nu i kylskåpet, kan nog mikra dem och de blir ok, men äter knappast alla – om ingen i min vänkrets vill ha dem… så åker de ner i komposten 😀 Ville testa dock!

   1. Bra att veta! Jag är skeptiskt mot sånt också, tror att jag måste slänga efter ett par dar… brukar försöka lita på luktsinnet – men är skeptisk ändå 😀

 3. Är riktigt impad här! Du som ofta skrivit att matlagning inte är din grej men gärna visat dina läckra bruschettas har till och med köpt en form för dessa miniomeletter, som verkligen ser goda ut. Nu har jag ingen form, men… Istället för att slänga dom du inte orkar äta upp, testa med att frysa dom och mikra. Värt ett försök.

 4. Fina omeletter! Jag är för snål för att slänga mat. Hade förmodligen sparat dem och ätit kalla i flera dagar oavsett hur blöta och äckliga de skulle bli.
  När jag blev gråhårig började jag använda läppstift efter att frisören i Spanien sagt åt mig att det annars kan bli svårt att se skillnad på män och kvinnor ;). Tycker att det gör mig glad och att jag känner mig lite kaxig.
  Vad gäller förhållanden så är det nu ca 10 år sedan jag bestämde mig för att inte längre ha några. Var inte längre beredd att offra så mycket energi på män som på något sätt ändå aldrig blev nöjda, som ville ”äga” mig. Upplever en sådan frihet och ro.
  Kram!

  1. Tror jag sällar mig till samma sällskap – vill inte offra energi på män som inte är nöjda med mig 🙂
   Jag har nog inte ansträngt mig för att bli godkänd heller, bara lite sådär levt i en naiv tror att nån KANSKE kan gilla mig sådan som jag är.
   Kram och tack för det du skrev här ❤

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
   Du behöver: 6 ägg, 1,25 dl havregryn, 1,25 dl mjölk, önskad fyllning, salt och peppar, lite rapsolja.
   1. Mixa ägg, havregryn o mjölk, tillsätt salt och peppar. 2. Smörj en muffinsplåt med olja eller använd muffinsformar. Lägg fyllning (paprika, tomat, broccoli, räkor, potatis, oliver, rödlök, ost, nötter… precis vad du själv vill o kanske har som rester hemma) i formarna, häll på äggsmeten och grädda i 10-15 minuter.

 5. De omeletterna kan varieras med allt möjligt gott i och så enkla att laga till! De skall jag göra igen snart. Tack för påminnelsen!
  Jag står gärna i köket och kokar oc hakar, men sätt mig inte framför symaskinen! Bevare mig väl, det klarar jag inte alls av!
  jag tror ju äldre man blir, desto mera börjar man acceptera sig som man är och trivs med sig själv. Jag blir heller aldrig trådsmal och det kan jag inte göra mycket åt. Föddes med kurvor, som jag fick av fammo. Nu när hon befinner sig i himlen, är jag stolt över de arv hon gav mig! ❤️😃

 6. Vad jag är glad att någon frågade efter receptet. De ser så goda ut, jag måste testa dem.

  Jag har aldrig gjort till mig. Sminkar fortfarande ögonen men för min skull inte för någon annan. Känner mig helt enkelt piggare då. Beror antagligen på att jag alltid har sminkat ögonen.
  Mannen i mitt liv gillar osminkade kvinnor…… struntar jag i. ”Ta mig som jag är eller låt bli!”
  Kram!

 7. Tack för omelettreceptet! Omelett med havregryn låter intressant! Skulle vara en perfekt liten bjudrätt på wappen; kanske den dagen ännu kommer då man kan bjuda in någon gäst?
  Jag tycker mycket om att laga mat och prövar gärna nyheter. Vi är bara två vid matbordet sedan länge länge, så vi matar frysen med det som blir över. Vi har bestämt att varje tisdag är det ”frysmat” som gäller, så frysen blir inte överfull och ingenting blir liggande där. Det blir intressanta kombinationer ibland: en portion köttbullar och en portion köttsoppa, det går hur bra som helst! Typiskt förresten – som pensionär har man gott om tid för matlagning, men kretsen kring matbordet är minimal.
  Hälsa och välfärd!

  1. Ja, klart vi kan bjuda in gäster – men inte för många 🙂
   Nu då vi levt isolerade en längre tid är det också tid att lite öppna upp, men försiktigt!
   Så fiffigt ni agerar med frysmaten – bra att där inte blir nåt att ligga för länge 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.