En tavla i taket

Vem är det som säger att tavlor ska hänga på väggar?
Man kan ha en i taket också. Till exempel ovanför sängen. Och ligger man på rygg där är tavlan det första man ser då man vaknar 🙂

Marika Tihulas fina tavla och underbara idé!
Marika Tihulas fina tavla och underbara idé!

Var på en utställning i ett hemgalleri i dag och skriver senare om den i Nya Östis. Men där får jag ju inte med hur många bilder som helst, därför visar jag den här tavlan här. Konstnären hade fått idén då hon satt i tandläkarens väntrum och önskade att hon hade varit någon annanstans.

Nallade direkt från limpan då den kom ut från ugnen :-)
Nallade direkt från limpan då den kom ut från ugnen 🙂

Själv har jag just nu inga tankar om att behöva vara någon annanstans. Jag trivs bra i mitt nya hem och med de arbetsuppdrag jag för tillfället har. Jag lever verkligen i nuet.

Bestämde mig så där för övrigt att skärpa mig lite på matlagningsfronten. Det är ju inte så kul att göra mat i ett singelhushåll, men åtminstone då och då ska jag göra det. Köttfärs är favorit nummer ett. Det går att göra många varianter med färs!

22 reaktioner på ”En tavla i taket

   1. Min dotter hade sådana där självlysande stjärnor i taket ovanför sin loftsäng när hon var liten. En kväll när jag läste god natt-saga för henne trillade en stjärna ner, rakt ner i halsen på mig. Jag fick nästan panik, ställde mig på alla fyra och försökte hulka upp den samtidigt som jag väste till dottern att hon skulle hämta pappa. När han kom hade jag klökts upp stjärnan. En alldeles sann historia! Än idag är jag glad att det var jag och inte dottern som fick stjärnan i halsen. Behöver jag säga att stjärnorna plockades ner från taket på direkten?

 1. Min tandläkare har en affisch i taket. Och en massör jag besökte en gång för länge sen hade ett uppförstorat tidningsurklipp med en hejdlöst rolig vits i taket!

 2. Jobbade i vården och där har vi haft idén med tavlor i taket för många, många år sedan. Tavlor som man kunde byta ut med jämna mellanrum. Sängliggande patienter hade säkert tyckt om det. Vi fick inget gehör för det.
  Själv lagar jag väldigt mycket gratänger och grytor som går att frysa in. Då lagar jag en gång mat och har i genomsnitt fem måltider. Min frys är fullpackad med portionsrätter som jag lagat själv.

  1. Det där med att frysa in mat är bra i små hushåll. Nu har jag bara en pytteliten frys, ett frysfack så att säga.

   Tråkigt att ni inte fick gehör för idén med tavlor i taket – man kan ju med så små medel glädja folk som är sjuka.

 3. Idén med en tavla i taket är suverän! Den nya restaurangen/puben The Public i Täby Centrum har liksom gjort en enda stor vägg i taket. Dit måste du bara gå när du här här nästa gång!

  Din köttfärsbit såg riktigt god ut! Å köttfärs är ju lätt att laga också.

 4. Kul med tavlan i taket ( fast jag skulle nog oroa mig för att få den i huvudet ) Köttfärs är gott- i alla former!

 5. Hade själv velat ha ett porträtt på mig själv hängande i taket så jag varje morgon kunde se hur snygg jag är:). Bra självförtroende måste börja någonstans:)

   1. Skratt..det var just så jag tänkte, man är ju kanske inte så där perfekt på morgonkvisten..men om man ser en bättre bild i taken så finns det hopp!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.