Finns det någon…

… som vill komma och sitta med mig på någon av de här bänkarna?
Sedan då snön smultit och gräsmattan blivit synlig. När krokus och kanske scilla tittar fram.

Och o nej, kära vänner. Detta är inget aprilskämt. Den här snön finns kvar hos oss och det lär dröja innan den smälter, med de prognoser vi har för denna månad. Men jag tänker, allt är bättre än att leva mitt i ett krig. Jag har tak över huvet, jag åt med vänner på restaurang i dag. Jag har det som vi kallar vardagslunk, något vi ofta suckar över och föraktar. Men det som ändå är bland det finaste vi kan ha. Frihet.
Dagens efterrätt. Crème Brûlée med smak av citron och lakrits. Ser ni att någon nallat av den. Innan jag visste ordet av, plockade fram kameran där, hade någon snott en bit! 🤣😋


19 reaktioner på ”Finns det någon…

 1. Håller med dig och det blir vår snart. Efterrätten är en favorit som jag inte ätit på länge.
  Snö har vi inte men kallt minus 7 på morgonen.
  Kramar från oss

  1. Samma här, minus sju på nätterna, just nu +1 grad och varmare än +4 lär det inte bli närmaste veckan.
   Men jag är nöjd ändå, vi har tillsvidare lugn och frihet.
   Kram ❤

 2. Absolut! Dessa bänkar är ju jättefina att sitta på och betrakta folklivet i parken – under sommaren alltså. Snön hade ju försvunnit här, men nu ligger det några millimeter på vissa ställen igen. Vi har haft aprilväder sista veckan i mars och är luttrade alltså. Nollgradigt på dagen, 6-8 minusgrader under nätterna…
  Crème brûlée är en av få efterrätter jag älskar. En vanlig efterrätt i Spanien – MUMS:-)

  1. När jag tänker på vad bruleen är tillverkad av kan jag också tänka… grädde… att jag äter det!
   Men med den där brända toppingen blir det ju bara SÅ gott 🙂

 3. Så sannt. Jag skulle gärna sitta med dej på dedär bänkarna, sen, om de hade varit betydligt närmare…
  Vi hade vacker rimfrost i morse o solen trädde fram och det blev strålande solsken

 4. Vi ska nog vara väldigt glada över vår vardagslunk. Spänning i tillvaron i form av krig är ingenting att stå efter.
  Kram, Ingrid

 5. Skulle gärna sitta där en stund med dig Carita 🙂
  Vardagslunk, visst är det tryggt på något vis. Speciellt nu i den oroliga tid som är …
  Kram

 6. Viktigt tänkande.
  Vad är snö jämfört med krig?
  Spännande Crème Brulée med andra smaker.
  Det finns en sådan där mattjuv när jag äter också, konstigt 😉. Alltid en liten bit mat borta innan jag fotar!
  Trevlig helg!

 7. Ja, jag kan sitta där men bara med uppdragna ben 😀
  Vet precis hur det känns när något gott bara försvinner. Jag gör ibland kokosbollar och har de i kylskåpet. Varenda gång jag öppnar kylskåpsdörren fattas 2 av dem och efter ett tag är skålen tom. Också en gåta. Kram 🤗

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.