Tankar kring jul

En liten gåva av en vän värmer hjärtat <3
En liten gåva av en vän värmer hjärtat ❤

Jag har skrivit ganska många korta och glättiga inlägg den senaste tiden. Glädjen och humorn i dem har kommit från mitt hjärta. Jag vill vara sann och öppen på den här bloggen, så på det sättet har det inte varit någon polerad yta jag visat.

Men visst har jag djupa tankar också. Ännu för ett år sedan gick livet i berg-och-dal bana efter skilsmässan. Den var ju ett oerhört hårt slag för mig och jag undrade hur jag skulle kunna leva vidare utan den person vid min sida som hade betytt allt för mig.

Men med facit i hand känner jag faktiskt lycka och tacksamhet för allt jag mer eller mindre tvingats ta mig genom.
Det låter som värsta klyschan när någon säger ”det som inte dödar gör dig starkare” och då man är mitt uppe i sin sorgeprocess kan man inte se annat än just den. Man kan bara ta en minut eller en dag i taget och det räcker.

Men minuterna blir timmar som blir dagar, veckor och månader. Såren läker sakta men säkert.

Med tiden kommer tryggheten och jag känner att jag klarar vad som helst i dag. Jag har ett mod och en styrka nu som jag inte hade haft om jag inte hade gått GENOM hela processen.
Jag har inte sopat den under mattan, inte försökt ta mig över, under eller förbi den.

Jag känner att jag har skrivit och pratat mig fri från allt som gjorde ont. Och den jag är i dag skulle jag inte vara utan processen. Den krävde tid och ganska många uppoffringar på flera plan. Men den var värd precis allt.

Hade det inte blivit skilsmässa kanske jag hade varit lika lycklig som jag var fram till den första maj 2014. Men nu blev saker och ting inte som jag förväntade mig då. Däremot fick jag något annat i stället. Jag har fått uppleva så mycket nytt och träffat så många härliga människor. Allt det nya hade jag inte fått om jag levt kvar i äktenskapet.

Dessutom ser jag nu varje ny dag som ett litet äventyr. Om jag vill kan jag köra fort och hojta av skräckblandad förtjusning i alla kurvor och backar.
Men jag kan också ta det lugnt, för jag trivs ensam med mig själv. Här hemma får jag vara precis den jag är.

9 reaktioner på ”Tankar kring jul

 1. Det är ju precis så.. Man växer i motgångar om man inte lägger sig platt och tycker bara synd om sig själv, även om man kanske har rätt till det också. Man måste vässa sig och hitta nya vägar. Och jag tycker att du gjorde det bra. Du har hittat nya vägar och nya vänner. Och utvecklingen går framåt.
  Kram! 🍫

  1. Jadå 🙂 Då i början får man väl ligga platt ett tag, gråta ut och tycka synd om sig själv. Men i något skede, förr eller senare, måste man resa sig och borsta dammet av sig 🙂
   Juldagskram till dig och tack för alla fina kommentarer längs åren ❤

 2. Visst är det så att när man får perspektiv på det där som man inte trodde man skulle kunna ta sig igenom så ser man inte bara det jobbiga utan även det positiva det, trots allt, förde med sig. Hoppas du får en fin jul med många trevliga minneskarameller att ta med in i nästa år 😊

  1. Hade en fin kväll med mina närmaste och då jag kom hem insåg jag att jag inte hade ägnat det ledsamma som hände för drygt ett och halvt år en enda tanke 🙂
   Annat var det ju förra julen…
   Önskar dig en fortsatt skön helg!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.