Det trendiga olivgröna, och varför flyttar jag?

Jag har fått respons av många som har sagt att det olivgröna är trendigt nu 🙂 Så det var ju bra att jag varken visste det eller behövde tänka på att jag skulle måla eller tapetsera något i grönt.

Jag vill varje dag besöka huset. Väldigt lite grejer har jag ändå hittills hunnit föra dit. I dag blev det ett par pussel och en bricka. Men Pia som är till stor hjälp nu med allt, då jag inte kan bära tunga saker själv, hjälpte mig montera ner ett bord och det forslades hit för att vi ska kunna testa datorförbindelser.

Jag tog ner en gardinstång som fanns i köket och som täckte nedre delen av fönstret. Det går ju inte att öppna fönstret utan att flytta stången. Så det ska bli en stång där uppe vid taket och sedan en av mina spetsgardiner som hindrar att flygfän av varierande storlekar hittar in 🙂

Varje dag ser jag något nytt, eller snarast gammalt, som jag gillar. Talar inte om toadörren nu och inte om tapeten, men den accepteras också fullt ut. Jag talar om gamla spegeldörrar, som inte har något med speglar att göra, men gamla dörrar kallas ju så. En sitter mellan köket och rummet med kakelugnen. En annan sitter mellan köket och hallen.

Om någon undrar varför jag flyttar är en av de viktigaste orsakerna: Chansen att uppfylla en gammal dröm.

En annan orsak är att jag på sikt vill få ner alla mina utgifter. Förmånligare hyra, tänka på precis allt som kostar – vad och varför. Det här vill jag tänka på redan nu eftersom jag kanske kan gå i pension om tre år.

Jag får ta och räkna med att veden kostar i vinter och jag ska lära mig hålla koll på applikationen som visar min elförbrukning. Det blir lärorikt och intressant!

Och sedan några insikter som kommit då jag packat här på Chiewitzgatan. En människa behöver inte 25 handdukar – inte ens fastän alla är fina och många har Muminmotiv.

20 reaktioner på ”Det trendiga olivgröna, och varför flyttar jag?

      1. Bra, för jag har en del bekanta som kommer på typ när första snön kommer att ”Oj, vi kanske skulle behöva lite ved…” 🙂

  1. Det ser spännande ut, där finns potential att låta kreativiteten flöda. Ja, hur mycket eller hur lite, behövs egentligen i ett hushåll. Som då sonen hjälpte till vid min flytt för drygt ett år sedan och frågade: ”Behöver du ha 9 kakfat”?

    Lycka till med flytten, ska bli kul att se småningom.

    Maria

    1. Ja, det gör väl gott att flytta ibland 😀
      Nä, vad gör man med nio kakfat eller tjugofem handdukar? Man klarar sig med mindre.
      Så nu röjer jag hårt igen.
      Fler bilder kommer framöver!

      1. Japp, skönt med röj, sällan saknar man något sedan. Jag brukar tänka att det kanske fortsätter komma till användning där det behövs. Kör lagom hårt och kom ihåg att ta en mikropaus emellanåt.

      2. Jo, jag har jobbat nu snart fyra veckor med packande och röjning och har tre veckor kvar.
        Vid sidan av heltidsjobb – men tycker jag planerat ganska bra 🙂

  2. Bara 25 handdukar…… här finns det många många fler. Det ligger något i det du säger om att det inte behövs. Men nu använder jag ju handdukar i mitt jobb och där behövs de. Sen är det ju så här att har man utrymme så är det ju lätt att samla på sig. Det äter ju inte bröd då det ligger i skåpet/källaren/förråd.

    Duktig du som röjer ur.

    Jag tycker att tapeterna är läckra, kanske inte på alla väggarna men som fondväggar funkar de utmärkt! Lycka till med flytten och hoppas att du ska trivas.

    1. När jag har tömt skåp hittar jag allt för många handdukar, allt för många blusar. Ska kassera strumpor, trosor, massor annat…
      Och ja, tapeterna finns bara på två väggar 🙂

  3. Mitt kök går också i olivgrönt och är i stort sett original. Skåpen alltså, inte vitvarorna.

    Tapeterna är aningen migränframkallande med sina mönster och de burriga färgerna. De skulle jag troligen måla över och skapa ljusa, vita väggar, för rummen verkar vara aningen mörka.

    Men sådant är ju alltid smaksak hur man vill ha det och om möblerna harmoniserar med tapeterna, för att inte tala om eventuella tavlor.

    Du har ju nästan en hel månad på dig, så det är ju ingen brådis med att flytta möbler/kartonger.

    1. I köket är nästan allt vitt förutom då diskbänk och skåp 🙂
      Milda gröna färger i annat rum, helt grönt och bara en vägg med tapet. Så det är ok.
      Jag har varken tid eller råd för stora renoveringar, tapetsering eller målning så det är gilla läget som gäller.
      Bara tre veckor kvar, så ska allt vara bort från bostaden där jag nu bor. Heltidsjobb på sidan om, ont i knäet. Inte bästa kombon men ska fixa det med vänners och flyttfirmas hjälp 🙂

  4. Verkar var ett riktigt mysigt ställe och så kul att du får förverkliga en dröm! Lycka till med själva flytten! Hoppas du börjar trivas på ditt nya ställe sedan.
    Båda våra äldre barn står i flyttagen också och mor och far hamnar att hjälpa till.

    1. Fint att era barn får flytthjälp. Vi hjälper ju varandra så länge vi orkar och kan.
      Jag tror det blir bra på sikt även för mig.
      Har så länge drömt om att få bo i ett gammalt hus med allt vad det innebär.

  5. Det är inte tokigt alls att flytta o helst till mindre så man inte har rum med allt man redan har… Eller så borde man ta sej själv i nacken och röja upp i hemmet. Varför samlar man på sej allt för mycket av allt möjligt… Jag borde verkligen storstäda här hemma… Det börjar bli för trångt här nu, känns det som, o det betyder att vi har för mycket grejer.
    Spegeldörrar, som du får nu i ditt nya boende, är verkligen vackra.

    1. Det är inte så lätt det där med att röja. Tiden bara rinner iväg.
      Men sedan då man står inför en flytt, eller då någon gått bort och vi ska röja efter dem…
      Då kommer verkligheten ikapp, och jag har inga barn. Vill inte att någon överlag ska tvingas kämpa med att tömma en bostad efter mig.

  6. Det är bra med en flytt för då blir det rensat. Man har ofta mer än man behöver. Brukar skänka till Erikshjäpen om det är användbart.

    Kramar från oss

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.