Mera vardagsdramatik

Då det händer en olycka eller något dramatiskt, brukar mycket hända samtidigt. Liksom komma lite sådär i kölvattnet, om ni förstår vad jag menar 🙂

Tyckte det luktade konstigt i trappuppgången i dag men jag är också van vid att någon kan kocka sådan mat vars doft jag inte gillar. Doften övergick sedan i en frän lukt och en annan granne ringde 112. Efter det började det hända saker och fort, såsom det ska.

Räddningsväsendets män i fulla munderingar ringde på allas dörrar. Jag fick frågan ”har du tillrett mat”, alltså införstått, är det härifrån det osar bränt. ”Nej, ingen matlagning här men jag har känt av lukten”.

Vad som sedan egentligen hade hänt vet jag inte, men efter trekvart var läget åter lugnt och trappuppgången vädrades.

Så efter det där med gårdens ”sten-genom-fönster” blev det här lite extra dramatik.

Jag har städat balkongen ikväll. Inte alls klar med allt med på god väg.

Två personbils-lass med kassar och grönväxter och allehanda andra packningar for idag till nya adressen.

Några grönväxter har jag kvar för trivselns skull och för att vissa är så tunga att bära att de senare sätts på flyttgubbarnas axlar.

Har litet hunnit kolla på friidrotts-EM och gladde mig igår åt vår första och enda medalj. Brons i spjut via finlandssvenska Oliver Helander ❤

18 reaktioner på ”Mera vardagsdramatik

  1. Inte klokt vad som händer där hos dig. Vad bra att det inte började brinna någonstans. Man kan bli rädd för mindre. Minns sista flytten från ett hus till en 2:a. Det var också jobbigt. Önskar dig lugn och ro nu och att allt ordnar sig med flytten. Kram!

    1. Ja, ser du när det händer så händer det lite väl mycket 🙂
      Någon brand var det tydligen inte. Personligen gissar jag på vidbränd mat hos någon, eller nåt slags kortslutning som inte ledde till brand.

  2. Så otäckt med brandlukten och Räddningstjänsten. Då har du en irl och högaktuell nyhet till Nya Östis. Live rapport alltså. Tycker det är otäckt att först flyger det en sten genom ett fönster och sedan känns det som att någon ”tuttat på”. Jag skulle definitivt ta reda på varifrån brandluktsorsaken kom.

    Och Lovisa – där det aldrig händer nåt dramatiskt. Ja, man kunde ha varit utan dagens upplevelser också om du frågar mig.

    1. Nä, sånt här skriver vi inte om i tidningen. Någon kan ha glömt en spisplatta på, det kan ha varit nåt annat.
      Allt var lugnt efter 45 minuter. Orsaken av brandlukten utredd också.
      Stenen genom fönstret skedde i annan stadsdel. Ofog, antar jag.
      Men för min del och vad gäller min familj blev det lite väl mycket på en och en halv dag 😂

  3. Maken sa alltid att alla goda ting är tre och även de dåliga. Sten genom fönster och sedan brandmisstanken. Vad kommer den tredje händelsen att innebära?

    Kram, Ingrid

  4. Tur att ingen brand hittades och att ingen kom till skada.
    Vid en flytt uppdagas det ju naturligtvis hur mycket grejer man har, även om man normalt inte tycker det är särskilt mycket. Bra att du får hjälp!

  5. Lite av kusligheten med att bo i ett flerfamiljshus, brinner det hos grannen så brinner det hos dig också om man har otur.

    Här var insatsstyrkan för nån vecka sedan, i huset bredvid men ändå…jaja…det är som det är.

    Ha nu en fin fredagskväll.

  6. En olycka kommer sällan ensam … ett gammalt ordspråk, som jag hoppas inte stämmer den här gången!

    Tur att det inte var värre i alla fall!

    Ha nu en fin fredag!

    Kram

  7. Ja det satt då hårt inne att Finland skulle få en medalj! Trodde Helander inte skulle klara trycket nu heller, men tack o lov gick det vägen. Valören tycker jag inte var det viktigaste. Tyvärr läste jag idag att Wilma Murto åter har en skada i ett ben och behöver vila. Osäkert hur det hinner läka till OS. Tror hon inte var i toppform på VM, kanske pga skadan.

    Det är otäckt när brandkåren kommer, då har det hänt något allvarligt, oftast! Nu gick det bra, skönt att höra. När jag var nyfinflyttad hade en granne mitt emot lyckats lämna något på spisen som tog eld och började brinna. Den lägenheten fick evakueras o det bor fortfarande ingen där. Nu ska jag läsa om mer dramatik

    1. Ja, Wilma har haft olika skador. Hoppas de läker till OS, men det är troligen ovisst.
      Och tycker samma om Helanders brons, huvudsaken att det blev en medalj 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.