Tungt och mycket på en gång

… men så är det ibland. Och i dag har jag lite extra fokus på flytten då jag får hjälp av en väninnas son. Vi ska försöka få iväg ett eller ett par lass med bilen till min nya adress.

Det är otroligt så mycket saker en människa har. Igår slängde jag en hel del från köket vars bäst-före-datum hade gått ut. Kryddor och torrskaffning i första hand.

Det var ofog mot ett fönster som ställde till det igår och krävde extra insatser av flera personer. Det är inte genom mitt fönster som en sten har kastats. Men obehagligt är det för vem som helst, särskilt då det händer mitt i natten.

Ingen person kom till skada, men visst finns det många frågor. Vem gjorde det och varför. Troligen ett stundens infall, kanske en tävling mellan två personer, vem lyckas pricka fönstret. En sten hade nämligen prickat väggen intill. Stora som knytnävar var stenarna.

Nu är alla som bor i området på alerten och det blir allt vanligare med övervakningskameror också i privata hem.

14 reaktioner på ”Tungt och mycket på en gång

  1. Här skjuts det väl mest igenom fönster, obehagligt oavsett.

    Gillar inte allt arbete med en flytt men ibland måste man väl, mycket arbete, jag gillar inte fysiskt krävande arbete. 😉

    Hur som helst, lycka till med allt.

    1. Ja, skjutandet är ju etter värre, men obehagligt också med en sten fastän det kanske var ett busstreck…
      Usch ja, flyttandet blir allt jobbigare med åldern, men jag vill ännu en gång i livet bo i ett gammalt trähus och även få ner min hyra en aning.
      Tack för hälsningen!

  2. Fy så obehagligt med stenkastningen…..hoppas du slipper sådant i fortsättningen……man undrar både då å nu vart samhället är på väg….

    1. Finns så många som mår dåligt… både unga och äldre.
      Det tar sig sedan konstiga uttryck – som det här.
      Knappast personligt riktat hat med stenen, men mycket besvär och oro orsakade det.

  3. Mycket slit och släp blir det när man ska flytta.

    Så otäckt med det där fönstret. Hoppas att du slipper råka ut för något liknande.

    Kram, Ingrid

  4. Så fruktansvärt onödigt att kasta sten mot fönster. Vill man bara förstöra, eller har man andra avsikter? Konstigt nog påminner det som skedde i ditt hus på alla sprängladdningar som kriminella nätverk sprider i Stockholms förorters flerfamiljshus.

    Har det skett i huset där du bor nu eller i det nya huset som du ska flytta till. Hoppas man hittar förövaren/förövarna.

    Önskar dig fortsatt lycka till med flyttlassen!

    1. Vi tror att stenen genom fönstret var nåt slag busstreck… eller någon som i fyllan / ilskan kastade, utan att tänka på vem som drabbades…
      Tyvärr blir sällan förövarna för sådana här ”småsaker” haffade, men man önskar ju man kunde få veta vem dom är.
      Stenen kastades inte in där jag bor nu – ej heller i mitt nya boende. Ofoget drabbade en närstående till mig.

  5. Det e mycket jobb med att flytta, det ska packas ner, bäras ut – köras, bäras in o sen packas upp. Det gick ändå smidigt sist vi flyttade för vi fick nycklarna till lägenheten 1 månad före inflyttn. datum, så vi kunde flytta litet åt gången o samtidigt packa upp det samtidigt. Så behövde vi inte städa ngt efter oss för huset skulle renoveras i alla rum, från golv till tak.
    Men fyy så obehagligt med såna där ofog. Hur tänkte dom/den där som gjorde det 🤔😡

    1. Jag har ju nu också en månad på mig, tack och lov – känner samma som det du skriver – att det är skönt att flytta lite i taget.
      Vi vet inte vem som kastade stenen… men obehag har det väckt, och otrygghet 😦

    1. Fönstret är nu fixat, viss trygghet återställd!
      Flytten avancerar, ser fram emot att kunna visa fler bilder om några veckor och berätta om känslan av att bo där, sova och vakna där.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.