Vad hände med Winter?

Som författare lämnar jag ofta öppna slut i mina böcker. Jag gör det både med avsikt och glädje.

Men det ska vara någorlunda bra slut. De måste inte vara lyckliga, men de får inte vara obehagliga.

Slutet på ”Den sista vintern” av Åke Edwardson blev så öppet som det bara kan bli. Efter en sömnlös natt mot måndagen inleddes natten mot tisdagen med att jag fortfarande låg och vred mig i sängen. Fy på dig Åke att göra så med mig!

Tankarna kunde inte släppa Winters öde. På tal om att leva in sig i böcker och karaktärer…

Efter ett par timmar fick jag dock sömn. Natten blev också ganska drömlös. Jag brukar drömma massor, helt vansinniga saker och det mesta minns jag. På morgonen rabblar jag sedan upp dem för en Make som först förvandlas till ett frågetecken och sedan till ett utropstecken.

Jag vänder mig till Adrian. Det är bara han och jag vid frukostbordet.

– Vad anser du om jag lämnar allt öppet i slutet av tredje boken om dig? Så att läsarna varken vet om du lever eller är död?

– Hördu. Mycket får du bestämma om i mitt liv, men om du tar livet av mig, så…

– Så vadå?

– Då får du nog med läsarna att göra. Jag misstänker att dom kommer och tar livet av dig.

En reaktion på ”Vad hände med Winter?

  1. Lyssna på Adrian! Han är en mycket vis person. Inte skulle jag ta livet av dej, men eventuellt nog stryka dej från min vänlista på FB, för så gör man inte mot vänner!! Jag skulle med stor sannolikhet hitta på många sätt att protestera. Vad är en journalist utan läsare??!!
    If you want to stay alive, keep HIM alive! 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.