Att vara eller få en propp

– Om alla skulle bete sig som jag gör skulle det aldrig bli några proppar vare sig i kassakön, i affärernas dörrar eller i trafiken.

I dag var en sådan dag då mycket irriterade Adrian. I affären stannade en dam vid kassabandet, precis framför kassan, då hon  började packa sina varor. Hon gick inte, så som han tyckte att hon borde ha gjort, bort till slutändan av bandet.
Han kom alltså inte framåt med sin tomma vagn fastän damen i kassan redan tagit betalt för hans varor. Han kom inte ens så långt att han hade kunnat kvittera köpet han gjorde med bankkortet. Han tvingades med lång arm räcka kortet åt damen i kassan och snällt vänta på att Långsamma Tantkunden hade packat sina varor, på fel ställe!

Följande propp uppstod i Alkos (Systembolagets) kö. En gammal-sprit-och-smutsiga-kläder-luktande gubbe trängde sig förbi Adrian och blev stående där bandet började. Smutsgubben plockade mynt från fickorna. Det gick inte särskilt fort.

– Det var så jävla trångt i affärn att jag inte kunde byta kö fastän jag ville, muttrade Adrian då vi var på väg ut från affärskomplexet.

Men vi kom ju inte heller ut utan problem. Det hade bildats en propp i en av dörrarna, så breda som de ändå är. Dels för att många väntade med kundvagnarna på hissen, dels för att en del människor blev jätteglada för att de träffade en bekant de inte sett på länge… och bara ställde väskorna ifrån sig där de stod, bredde ut sig och började snacka. De hade ingen brådska någonstans.

– Så skönt att alla inte är stressade, sa jag. Vänta bara, snart är det jul…

Det förvånade mig stort att han inte sa något ogenomtänkt åt propparna. Inget FUCK YOU-finger åkte upp heller. Inte innan vi kom ner i parkeringshallen. För då blev det propp i in- och utfarten. Jag tänker inte återge hans svordomar här.

– Du är inte någon propp, sa jag. Så visst – jag kan säga ”om alla ändå vore som du”. Men du ska kanske akta dig så att du inte FÅR en propp i dag.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.