Från vimmel till vila

I år arrangeras åter bokmässan i Helsingfors (28-31.10). Ifjol blev den inställd på grund av pandemin.
Det var inte lika full rusning som det brukar vara, enligt min bedömning om fredagen då jag själv var där i Tidskrifternas bås för att marknadsföra Nya Östis. Kanske där är mera gäng i dag och imorgon då många är lediga från jobbet.

Hur som helst. Roligt att det här med mässor och andra evenemang åter sakta men säkert kommer igång. Och tryggt kändes det att uppskattningsvis åttio procent av besökarna bar munskydd.

I dag ska jag försöka vila. Började dagen med att sortera mejl. Jobbade en timme med att svara på de mest brådskande, skrev ut kilometerersättningslistor (det är arvodestider på NÖ i slutet av varje månad) – men resten av dagen ska jag försöka hålla mig borta från jobbet. Här finns saker att göra hemma och så vill jag koppla av med vänners bloggar, med mitt pussel osv.

Ha en skön lördag allihopa ❤

15 reaktioner på ”Från vimmel till vila

  1. Härligt att se så mycket folk inomhus igen! Bra drag där tycker jag, men jag tror precis som du att det blir ännu mera folk idag, då allmänheten har tillträde respektive är ledig.

  2. Skriver inlägg i morgon – och trodde att du snott min bild! Men hur skulle du ha sett den… Får en rätt så bra överblick från trappan, även om ”det svenska rummet” inte syns. Lugnt idag här, bra så, för i morgon får vi ett stort ”vedalass på bakkan”!

  3. Hoppas lördagen var trevlig och att söndagen fortsätter med mera trevligheter. Jag är nog ingen besökare av mässor ännu… Dock har vi lägre vaccinering procentuellt än vad Finland har…. ( runt 74%)

      1. USA är så stort att jag endast jämför min delstat, Minnesota med Finland, eftersom befolkningsmängden är runt fem miljoner och delstaten är till ytan just mindre än Finland. och här har vi runt 74% vaccinerade. Vet faktiskt inte vad procenten är för hela landet….🤔

      2. Det tror jag är vanligt om man inte bor här. Detta landet är enormt! Därför är det enklare att jämföra en stat här, med ett land i Europa. 😃

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.