Statistikerns nyaste idé

Jag älskar statistik. Då jag började skriva dagbok för trettiofem år sedan förde jag statistik över antal sidor jag skrev per månad.
På jobbet förde jag, också för mer än femton år sedan, statistik över hur många grattisannonser vi fick in per månad. De var nya på den tiden.
Och för att bara ta något exempel till för jag statistik över hur många besökare jag har på bloggen. Jag har inte möjlighet att se antalet besökare på min andra blogg: nyhetschefen.blogg.ostnyland.fi men här på min privata blogg ser jag hur många besökare jag har per dag, vecka, månad, år osv. Jag kan också se från vilka sidor läsarna hittat mig, vilka sökord de använt för att komma hit eller hur de slumpmässigt hittat mina skriverier.

Det är oerhört fascinerande att läsa allt det där. Så jag är kanske inte riktigt normal, eller i alla fall en torrboll.
I skolan var jag urusel på matematik, fick alltid 4- i alla prov (i Finland är tio högsta vitsordet). Min matematiska logik är lika med noll. Men då vi hade prov i statistik fick jag 9+ och var nästan bäst i klassen.

När jag förnyade den här bloggen vid årsskfitet lovade jag mig själv skriva minst ett inlägg per dag. När jag har skrivit det här inlägget har jag presterat sammanlagt 192 stycken sedan 1 januari. Och antal dagar som gått det här året är i dag 150. Så än håller löftet med råge!

Min nyaste idé gällande statistik är att skriva upp hur mycket jag cyklat den här våren. Målet är 2000 km och dit är det en bit kvar… så jag lär nog cykla ännu på julaftonen.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.