Journalisten som INTE grillade Soini

I dag arrangerades det första av totalt fem sommartrav. Som vanligt var Sannfinländarnas partiordförande Timo Soini där. På bilden står han till höger. Han säger att han helst av allt inte vill missa ett enda av traven i Lovisa. De är så gemytliga. Dessutom har han en av sina hästar, A.T. Vihtori i travstallet på orten.

Då jag ryckte honom i ärmen i dag och presenterade mig som journalist kastade han ett snabbt öga på mitt block. Han såg något misstänksam ut. Det kan jag faktiskt förstå. Jag antar att han tänkte nu kommer dom igen, dom där eviga frågorna om regeringsbildning eller om mina partikamrater Hakkarainen och Halla-aho.

Men se där fick Soini tji. Jag ville bara tala om hans travintresse. Och jag såg hur lättad han blev. Han pratade med grillkorv i munnen och berättade till och med hur mycket pengar han vann på ett trav en gång i tiden. Då som vi hade hederliga gamla MARK och inga dumma euron i Finland.

När jag sedan tackade för pratstunden trodde han säkert inte att det var sant. Hade han verkligen träffat en journalist som inte ville grilla honom?

Tja, jag ville ge bilden av Timo Soini på travet i Lovisa, inte Timo Soini i riksdagens korridorer. Och jag hoppas han förstod att det betydde välkommen tillbaka på nästa trav som arrangeras 20 juni!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.