Och en ny värld öppnade sig…

Mitt nya intresse är cykling. Jag har haft många intressen genom åren. Särskilt sådana som jag kan anknyta till min statistiska iver.
Jag hade tänkt att jag ska cykla 2000 kilometer den här säsongen. Men efter ett snabbt överslag insåg jag att målet är satt uppe i molnen. Jag vill inte cykla varje dag fram till julaftonen.
Så nu är målet 1000 kilometer innan september månad är slut. 120 dagar återstår och antalet kilometrar som ännu ska trampas är 904,5. Det betyder att jag måste trampa minst 7,53 km per dag. Överkomligt, säger jag.

Dessutom vill jag påstå att en ny värld öppnar sig för cyklisten.
1) Den farliga världen, där hon inte har mycket att sätta emot fräcka bilister, mopedister, mc-förare eller andra cyklister.
2) Den ljuvliga världen. Hon ser saker hon inte sett förr, känner dofter i näsan, vind i håret och svett på ryggen.

Cyklisten Carita får idéer till artiklar och till tredje romanen.
Och hon blir beklämd då hon ser en överkörd ekorre.
Men hon cyklar vidare och bokför sina kilometrar. Som den statistiker hon är.

4 reaktioner på ”Och en ny värld öppnade sig…

 1. JAPP, håller me om att cykling är bra motion, mycket nöje å nya äventyr. Ser att du har utrustat dej me en cykel-korg, bra å praktiskt för extra kläder, pic-nic-korg å annat som kan komma till nytta på långturer!
  Kom ihåg hjälmen!
  KRAM

  1. Jepp! Hjälmen är nuförtiden på huvudet. Förr hade jag inte den, för då ”cyklade jag ju bara till jobbet”… Men sedan jag började ta långturer ser jag också farorna som döljer sig i varje buskage, i varje korsning, på cykelvägar som ligger direkt intill gårdsinfarter osv.
   Men det är KUL att cykla. Ska försöka få ihop 7-10 km varje dag. Hittills har jag lyckats!
   Hoppas vi ses i sommar – på playan?
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.