Kronbloms väder”pinne”

I fredags visade Kronblom att vädret skulle bli bra, och vackert var det mycket riktigt ännu i går lördag.
I fredags visade Kronblom att vädret skulle bli bra, och vackert var det mycket riktigt ännu i går lördag.

Bilden är tagen i motljus men tittar du noga kan du se Kronblom hålla i en pinne. Den kommer ju ut från ett ställe i byxorna så man kunde tro han höll på med nåt annat, men nej nej… det här är en grankvist och den reagerar på väderleken. Pekar den uppåt blir det sol, och pekar den nedåt blir det regn.

Ägarna till Kronblom har köpt vädermätaren i Ullared i Sverige. Han lär finnas i massor av olika storlekar.
Kul grej tycker jag!

39 reaktioner på ”Kronbloms väder”pinne”

 1. Hej du,,klart jag är lite stolt över familjen,,kul med dessa jippon där hela familjen kan delta..Jag kommer väl att få höra av barnen om loppet när dom kommer hem från sin semester..
  Jag har en väderpinne vid stugan,men utan Kronblom,,funkar bra..Haé Kram.

 2. Kul med väderpinnar jag har en på ytterväggen, och den pekar så mycket nedåt, som den bara kan, och den visar rätt. Ska man ut idag ska man vara klädd i gummikläder, och ha simhud mellan tårna. Det är skönare inomhus så jag stannar där.
  Svante

 3. Med tanke på att Kronblom mest låg på soffan och latade sig är det ju ett fall framåt för honom om man säger så. Lite motion åtminstone för hans väderpinne;-)

 4. Jag har en väderpinne av den tråkiga sorten, köpt i Norrland, inte för att Norrland är tråkigt, absolut inte 😉
  Men late Kronblom, var ju kul, haha 😉

 5. Håller med att den var kul och uppiggande. Synd att Ullared ligger så långt borta 🙂

   1. Alltså pinnen, en grankvist, lär reagera på hög- och lågtryck. Den visar nedåt då det är dåligt väder eller då dåligt väder är på kommande. Sedan reagerar den på värme och kommande högtryck genom att peka uppåt.

 6. En väderpinne (utan vidhängande man) hade jag på mitt gamla hus i Kiruna. Fast jag undrade alltid vad det var för vits med den eftersom den pekade uppåt när det var fint väder och neråt vid dåligt väder men det kunde jag ju se själv, utan pinne. Minns inte att den visade i förväg. Den här Kronblomvarianten ser kul ut, nästan så jag skulle vilja ha en 🙂
  *Skrattar gott åt era kommentarer*

   1. 😉
    alltsom oftatast behöver man garva åt eländet! 😉
    Ja, LIVET alltså- för ibland är det ett riktigt elände och det enda som hjälper är ett gott skratt och lite god förtäring!

 7. Hej. Jeg mailer fra Danmark, om vi spørge dig, om du kunne give mig en adresse eller anden info om vädermäteren i Ullared, da jeg gerne vil købe 3 pinne. På forhånd tak. Mvh Hanne

  1. Vad roligt att du tog kontakt! Jag vet bara att den är köpt på Ullared, men det är inte min pinne utan mina vänners, så jag har inte mer information 😦
   Vad exakt vill du veta? Kanske jag kan be mina vänner försöka svara på dina frågor.
   Pinnen är fin! 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.