Den nya tidningen

Så här kommer vår nya tidning att se ut.
Så här kommer vår nya tidning att se ut.

… ska heta Östnyland. Efter den 13 januari finns inte Östra Nyland och Borgåbladet mer.
Visst känns det lite sorgligt att de här anrika namnen försvinner. Men då två tidningar går samman kan inte bara ett av namnen leva vidare.
Läsarna fick komma med namnförslag och flera hundra kom in.
Östnyland är området vi ska rapportera från, så namnet fungerar.

Själv har jag jobbat på Östra Nyland sedan 1987, och det totalt lokala har alltid varit mig väldigt kärt. Visst är det redaktionen med nyhetschef och chefredaktör i spetsen som bestämmer innehållet. Men vi får inte glömma att lyssna på läsarna, för det är de som beställer tidningen. Deras tips och önskemål ska vara våra ledstjärnor.

I dag ska jag hjälpa min väninna i Villa Hanna. Hennes hem är ett av sju som öppnas för allmänheten under evenemanget Lovisa Jul.

8 reaktioner på ”Den nya tidningen

 1. Tycker namnet är riktigt bra, speciellt för dig och kollegorna som arbetat på Östra Nyland förut. Namnet är ju verkligen snarlikt det gammal.
  Det gäller att vara lyhörd när man gör en lokaltidning med ett så litet upptagningsområde. Då ska man absolut även täcka de ”små” nyheterna som befolkningen ju ofta är mera intresserad av än stora grejer.

  1. Precis så här är det. Visst ska stora grejer också bevakas. Jag tycker däremot att inrikes inte hör hemma i en lokaltidning, inte sport på riksnivå heller. Nu gäller det i första hand att se hur vi kommer i gång med alla nya rutiner, spännande och roligt ska det bli!

 2. Många traditioner är värda att bevara men en namnändring på tidningen kommer säkert att gå bra ändå. har faktiskt varit i Borgå en gång för länge sedan och hälsade på en familj vars dotter jag var förtjust i. Minns att det var vackert där… 🙂

  Ha en trevlig lördag!
  Kram

  1. Borgå är en fin gammal stad. Lovisa är en mindre stad som ligger fyra mil österut. Den har också en gammal stadsdel i trä och är känd för Lovisa Historiska Hus-evenemanget, Lovisa traditionella julhem m.m.
   Trevlig fortsättning på lördagen!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.