Dagens frågor

Läste i dagens Borgåbladet om filmen Kung Litmanen (Kuningas Litmanen). Det är en dokumentär om Finlands genom tiderna kanske bästa fotbollsspelare.

Men när jag ser på bilden väcks många frågor.
Försöker Jari Litmanen skrämma någon? Vill han se ut som en av de där hunksarna som brukar strippa inför gällt skrikande kvinnor (och en del män också för den delen)? Är hans läderrock för liten eller önskar han bara visa hur en riktig homo sapiens neanderthal ser ut, och således lyfta fram vilka våra förfäder är?
Vad tror du?

12 reaktioner på ”Dagens frågor

 1. Jag tycker att han ser ut att ha behov av att besöka ett visst ställe? Så stel och ansträngd kan man väl bara se ut om det börjar bli panik. Eller??
  Kram, Ingrid

 2. Det kan man verkligen undra. Han ser ju inte avslappnad ut precis. Kanske försöker han att se macho ut? Nämen nu ser jag ju att han lutar sig mot ett staket. Då är det ju ganska normalt att sitta så.

   1. Hej!

    Lyssnade på en diskussion om filmen på Radio Vega. Intressant! Filmen lär inte ge så mycket inblick i Litmanens privatliv. Men, som det framgick av programmet, var han en helt annan och mer avslappnad mänska i Holland, där han var enormt populär. Det finns en otrolig mängd pojkar i Holland (var det rentav 60.000) som heter Jari!

    För att återgå till bilden. Den är mycket gammal, skulle tippa från 70-talet. Då såg alla ut som om de gick i för små jackor; jag hade också en mycket tajt äkta läderjacka med dragkjed, resår i midjan och ärmlinningarna med löstagbar pälskrage. Oj, vad jag var tuff i den!

   2. Visst kan det hända att bilden är gammal, tagen ur boken – det tänkte jag inte heller på 🙂 Men Litmanen är ju född 1971, så bilden måste vara från 1995 eller betydligt senare.
    Det där om hans namn – Jari i Holland – var intressant 🙂

 3. Visst, så gammal som jag är han ju inte, men jag borde ha skrivit, att bilden ser ut som om den var tagen på 70-talet, för så klädde man sej då! Tippar på en kombination av alternativern b och c; kanske han var tvungen att sätta en extra tjock tröja under jackan, det ser så ut i alla fall! Och modesvängar kommer och går … Han ville kanske inte posera framför kameran just då?

  Men han ville inte gömma sina lockar under en varm mössa, så då blev det som det blev med den bilden!

  Påminner mej om, att min mamma hade ett fotoalbum, som hon kallade för de misslyckade bildernas album! Dit hamnade alla bilder hon ansåg sig vara misslyckad på!

  Slit med hälsan och ha det så bra på jobbet igen!

  Önskar
  Din mammas kusin från landet

  1. Det är roligt att vi har kontakt här – och på FB. Vad spelar det för roll var man kommunicerar bara man gör det!

   Ett sådant där album med de misslyckade bilderna bjuder säkert både på skratt och en viss ”tandagnisslan” 😀

   1. Håller med dej!

    Jag älskar mammas misslyckade bilder! De är nog värda rätt många skratt …

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.