På kvinnodagen stryker kvinnan!

SlätStruket.

Då jag kom hem från jobbet pustade jag ut i soffan i fem minuter. Sedan slog det mig att det är ju internationella kvinnodagen. Jag studsade upp och började stryka små borddukar.

På kvinnodagen är jag kvinnan i huset som gör kvinnosysslorna.
Ja men varför, frågar ni. Är din man så elak?
Nej, nej, svarar jag. Det är han som gör största delen av hushållsarbetet under de resterande 364 dagarna om året.

Jag gillar de mer manliga grejerna, som att ta hand om bilen och sköta vår ekonomi.

Men nu för tiden ska man väl inte tala högt om vad som är kvinnogöra och vad som är karlagöra… man kan nog få en hel del hut för det.

13 reaktioner på ”På kvinnodagen stryker kvinnan!

 1. Hos oss gör jag det jag är bäst på och min man det han kan bäst, och jag struntar högaktningsfullt i vad andra människor tycker om det. Det går ändå inte att vara alla till lags. Ha en fin helg.

  1. Allvarligt talat är det ju så, också hos oss. Men jag försöker spetsa till saker och ting på min blogg, därför skrev jag också in en förklarande text under rubriken ”Debutsky – inne i huvudet på en författare”. Jag säger inte att just du missförstod mig, men ibland inser jag att läsare tar på allvar det jag skriver 🙂

   Ironi är ju svår att uttrycka i text, man ser inga minspel osv.

   Ha en fin helg du också!

   1. ..och byta identitet..fast det kan du nog köpa en ny på postorder..säljer dom körkort så säljer dom säkert ny id också.

 2. Jag tycker att det har gått lite hysteri i det här att männen måste göra alla sysslor i ett hushåll, annars är det inte jämlikt.

  Åke och jag gjorde båda det vi var bäst på. Jag var duktigast på att sköta hushållet och bokföring och ekonomi och har var bäst på att köra traktor och meka, att lyfta och bära tunga grejor och mycket, mycket annat.

  Vi började vår arbetsdag vid samma tid och vi avslutade den samtidigt, Inte hade vi blivit mer jämlika om jag skulle sitta ute och harva, som jag var dåligt på och han stå inne i köket och grubbla över hur man steker fläskkotletter eller hur man stryker en skjorta.

  Enda nackdelen var att vår tillvaro blev ganska sårbar, men jämlika var vi!

  Kram, Ingrid

  1. 😀
   Härlig läsning! Så där gör vi också i verkligheten, det vi är bäst på.
   Och min make är bättre på att tvätta fönster t.ex. Han kan sköta ekonomin också, men av någon anledning blev det så att jag betalar alla våra räkningar.
   Jag skriver dikter till födelsedagshälsningar och är mer tekniskt slängd på datorn.
   Maken är bra på att servera, duka fram och tillreda mat. Men t.ex. med köttbullarna gör vi så att han fixar smeten och jag steker eller rullar dem för ugnsbaket.

   Så vi är nog jämlika vi också och nöjda bägge två.

 3. Har verkligen försökt under åren att vi ska vara jämställda. Det bästa jag har gjort är att jag var hemmapappa ett år.
  Men jag är klar över att jag fortfarande har mycket kvar. Och wfter alla år så har vi väl funnit våra roller och vem som gör vad.

  1. Huvudsaken är ju att bägge är nöjda och trivs. Man gör det man är bra på, och ibland kan det vara ”ett typiskt karlagöra” som en kvinna kan bäst, och tvärtom 🙂

  2. … och ja, glömde skriva att det är fint att du försöker ditt bästa, samt att du var hemmapappa! Fastän många frågar ”varför ska man framhäva det – det är väl naturligt”, så vill JAG ge en eloge åt de män som väljer att vara hemma med barnen om det så är två veckor eller två år.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.