Inspirerande mojäng

Hittills i dag 4574 steg.
Hittills i dag 4574 steg.

Den som följt min blogg en längre tid vet att jag älskar statistik.
I dag köpte jag en helt simpel stegmätare. Var ute efter en mer avancerad modell men den var slut i affären och nya kommer in först nästa vecka.

Så länge kunde jag inte vänta, men jag kanske köper en ny till sommaren. För då promenerar jag mycket mer än på vintern och jag vill gärna veta hur lång väg jag gått, hur många kalorier jag förbränt och förstås hur många steg jag tagit.

10 000 steg per dag borde man gå. Når inte det målet i dag men mätaren ger just den insikten – att jag borde gå cirka 6-7 kilometer per dag.

Nå, i dag får jag ju alltid några hundra steg till då jag kutar mellan datorn, teven och kylskåpet 😀

20 reaktioner på ”Inspirerande mojäng

   1. Sammanlagt 6025 steg som motsvarar. 4.5 kilometer. Ännu skall man cykla 145 kilometer före ölen. Så du kan hälsa gubben att börjar spar slantar i sin spargris.:)

 1. Fint. Lycka till med promenaderna, ca 6 – 7 km / dag (ca 10 000 steg)!

  Trevligt veckoslut!
  Maj-Len

 2. Jag har också en stegmätare och det var väldigt roligt i början, men när man väl mätt upp sina promenader och visste hur många steg man gjorde tappade jag intresset för den och nu ligger den och skräpar någonstans.
  Vi var i Las Palmas en gång och lånade ut stegmätaren till en servitör, för att han skulle få reda på hur långt han gick på ett arbetspass. Mellan 3 och 4 km fick han ihop.
  Lycka till med din!
  Lördagskram!

 3. Jag använde stegräknare på jobbet i ca 18 månader, vilket var väldigt intressant. Nu har jag ett väldigt rörligt jobb och går mycket mellan maskinen, packarna och annan kringutrustning. Det fanns bara en syssla som gjorde att jag hamnade under 10000 steg på ett arbetspass och då brukade jag landa kring 9400+ . Gissa om jag tycker det är skönt att ligga i soffan när arbetsdagen är slut. Har statestiken kvar från den tiden någonstans i en dator.

  Hoppas att du får massor av nöje med dig och att du får en massa intressant statestik 🙂

  1. Så som läget är nu har jag svårt att i jobbet komma upp till 10 000 steg, och promenerar jag hem från jobbet blir det cirka 3500, så jag förstår nog nu att det krävs ytterligare ett pass för att få tillräckligt med motion. De promenaderna ska små småningom börja prickas in i kalendern 🙂

   1. Det viktigaste i slutändan är ATT man promenerar istället för att ta bilen/bussen 🙂 Blev faktiskt lite nyfiken på min statestik över mitt lilla experiment på jobbet. Tror jag får ta fram HDDn och kolla igen den 🙂

 4. Nu blev jag påmind om att jag faktiskt har en stegmätare. jag ska nog leta fram den, få se om det kan bli fler steg än dem mellan köket och datorn. Nåja, jag går ju med hundarna också.

 5. Måste köpa en ny stegmätare min gick sönder i vintras. Tycker de är toppen för det är så lätt att tro att man rör sig mer än vad man i själva verket gör!:)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.