Jag – en hemlig agent

Östra Nylands hemliga agenter presenterar: 007 Carita Royale, står det på tavlan.
Östra Nylands hemliga agenter presenterar: 007 Carita Royale, står det på tavlan som jag fick i födelsedagsgåva i somras av en vän som kallar sig Biffen.

Ett nytt tema att ta upp på bloggen skulle kunna vara ”Mina drömmar”. Och då menar jag inte de som handlar om att kunna köpa ett gammalt hus och ha pengar att renovera det. Eller att hyra en husbil och ge sig av på en långtur, kanske jorden runt.

Nej, nu talar jag om de drömmar jag har om nätterna. Jag drömmer nämligen väldigt mycket och ofta helt knasiga drömmar.

Som förra natten. Då jag drömde att jag var James Bond. Jag såg ut som och kände mig som Daniel Craig. Aaah!

Jag satt i baksätet på en bil tillsammans med en skurk. Han försökte trycka en näsduk dränkt i eter mot mitt ansikte. Men hur det nu var lyckades jag rycka näsduken ur hans hand och trycka den mot hans näsa i stället, och då tuppade han ju av.

I framsätet satt två tydligen helt korkade kamrater till skurken jag nyss hade fått ur spel. De märkte ingenting. Jag överrumplade dem också då jag klev över till framsätet. Iskallt bad jag honom från högra sätet hoppa ut från bilen, vilket han gjorde.

Sedan tog jag över förarens plats och började köra i en hiskelig fart över sanddyner och stenformationer, genom stäppens byar, där jag skickligt väjde för barn och kvinnor som kom i min väg…

Samtidigt tog jag del av den kvarvarande skurkens tårdrypande historia om hurudan hans barndom varit. Förklaringar om varför han blev en skurk.

Vad tror ni en psykolog skulle säga om det här?
Och kanske det inte är nån bra idé att jag berättar om mina fåniga drömmar.

8 reaktioner på ”Jag – en hemlig agent

 1. Haha… Det finns ju alla sorters drömtolkningar: freudiansk, jungiansk, rent kognitiv, m.m. Personligen gillar jag jungiansk mest, som i huvudsak går ut på att det i ditt djupa inre som vet mera än du vill berätta något viktigt för dig. Den kognitiva säger att det handlar om dagsrester som din på natten skenande hjärna blandar ihop till en salig soppa, och den freudianska – ja den är ju den mest diskutabla av drm alla. Sorry om jag kapade illusioner…. 😉

  1. Nä, du kapade inga illusioner. Det där var intressant!
   Jag är på riktigt intresserad av drömtolkningar, som är mer än de man läser om i böcker – drömtydningar som ”häst = Kraft och styrka. Oftast maskulin energi.” osv.

 2. Jag drömmer också mycket knasigt och en del kommer jag ihåg dagen efter medan andra bleknar bort så fort jag vaknar.
  Din dröm var verkligen häftig. Det måste varit kul att dåna fram över sanddynerna så där.
  Kram

  1. Jo, det var kul att köra fort och på något sätt veta att inget hemskt skulle hända.
   De flesta drömmarna minns jag klart och tydligt, men en del förblir som du säger mer vaga och bleknar bort. Ibland har jag mardrömmar, lyckligtvis ändå mer sällan.

  1. En riktigt riktig deckare skulle jag gärna ännu skriva 🙂

   Tre böcker har jag ju redan gett ut, men de är mer relationsromaner med spänningsmoment, fastän några recensenter tyckt de varit deckare också.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.