Tog åter ett steg

… framåt, kanske? Anmälde mig till en kurs i måleri. Ska få insikt i materialkunskap och färglära inom akryl- och oljemåleri.

Vi ska också fundera över vad det är som intresserar just mig, varför är det viktigt att måla just det jag tänker måla. Kursen har stark betoning på praktik och det gillar jag som inte är så teoretiskt lagd.

Få se vilka slags konstverk jag börjar skapa i höst.
Få se vilka slags konstverk jag börjar skapa i höst. Bilden är tagen från internet.

I mina svagaste stunder undrar jag hur jag ska orka gå en kurs. Kan den ge mig något och vad i så fall?
Ibland känns ingenting roligt och meningsfullt. Det i sig känns lite skrämmande för jag har för det mesta tidigare varit glad och gillat utmaningar.

Men kanske det att mitt liv skakats om i grunden också kan lära mig något. Kanske jag på sikt blir starkare.
Om jag orkar ta några timmar i taget, en dag i sänder, fram till nästa vår och sommar.

15 reaktioner på ”Tog åter ett steg

 1. Naturligtvis är det som du skriver, att det infinner sig stunder när all lust är som bortblåst … Men det är ju då det är så perfekt att tvinga kroppen ut genom dörren till något man har betalat för och bokat in. Och vad kan vara bättre än att göra det med en kurs i någon uttrycksform.

  Vissa gånger kommer man kanske inte att bli av med ”tyngden” helt bara för att man går dit, men andra gånger kommer det att kännas betydligt lättare om hjärtat när man varit där. Och har du tur kommer du att hitta en metod för att hela dig. Börja måla som terapi, kan man säga … för det kan både vara en form av mindfullness … och/eller en form av utrensning …

  Hoppas att du får riktigt kul på din kurs! Hur många gånger ska ni träffas?

  1. Jag vet inte hur många gånger det blir men kursen börjar 9 september och pågår både höst- och vårtermin. Så nog ska man väl få åtminstone EN tavla gjord 🙂
   Och hoppas det blir som du skriver, bästa terapin.

 2. Målarkurs är nog det sista jag skulle anmäla mig till, för jag är inte ett dugg kreativ. Många kurser av olika slag har det blivit genom åren, men det har varit mer handfasta ämnen som momsredovisning, bokföring, från vall till mule, språk mm mm.

  Du har säkert ett helt annat öga för det konstnärliga uttrycket än jag och jag tror att du kommer att få stort utbyte av målarkursen.

  Kram, Ingrid

  1. Ja, alla är vi ju olika 🙂
   Jag är i min tur inte alls intresserad av redovisning och bokföring. Men så bra att vi alla är olika och kompletterar varann!
   Kram till dig ❤

 3. Du är verkligen kreativ i eländet. En målarkurs låter ju hur trevligt som helst. Jag kluddade lite förra hösten och det var både intressant och jobbigt. Lycka till, Carita. 🙂

 4. Jag anmälde mig till en målarkurs 2007 efter en sjukdomsperiod och allmän leda – det var det bästa jag gjort. Jag har gjort många tavlor sen dess, både nya och målat över befintliga. Jag gick hos Mikael Stjernvall och den teknik han lärde ut kallade han Energy Art, man målar helt enkelt utifrån sin inre känsla, utan krav på att det skall föreställa något. Måste snart få tid över att måla igen, flera tomma dukar ligger och väntar. Lycka till !

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.