I morgon är en ny dag

Frukostbröd i morgon.
Frukostbröd i morgon.

… och då ska jag äta focaccia till frukost. Man får glädja sig åt det lilla i vardagen.

I dag har jag haft min fjärde ledsna dag på raken. Väldigt mycket ilska har kommit ut och många tårar har det blivit. Hade kunnat vattna grödorna med dem, men natten mellan måndag och tisdag kom det faktiskt ett rejält skyfall så det får räcka med det.

I dag hade jag en ganska lugn dag på jobbet, skrev lite sport, bokade en intervju för nästa vecka och startade onsdagens layout. Jag är tacksam för att jag har förstående kollegor, och några som kramar om mig och ja… till och med bakar en kaka!

På eftermiddagen kollade jag läget i nya bostaden där renoveringen ännu är oavslutad. Men gården har i alla fall fått ny asfalt nu!

Kvällen avslutades med sista avsnittet av Allsång på SVT i goda vänners lag.

I dag har jag fått en del fin respons på min blogg. Både i kommentarsfälten och via sms. Så även om jag ibland har en känsla av att jag är knäpp som öppet skriver om mitt liv, känner jag också att det jag skriver om berör många.

Jag vill aldrig nånsin undertrycka mina känslor. Och om jag i dag eller i framtiden kan hjälpa någon annan olycklig människa som tvingas gå igenom något liknande som jag de senaste månaderna – då vill jag finnas där. Jag kan lyssna, stödja och förstå för jag vet vad det innebär att bli övergiven.
Kanske jag i framtiden kan bli en stödperson.

12 reaktioner på ”I morgon är en ny dag

 1. Focaccia till frukost är lyx om man har en mage som klarar av det – ungefär som pizza till lunch…

  Svar: Jag layar (coolt uttryck, kände inte till det – å det låter betydligt tuffare än layoutar) tidningar och böcker. Har layoutat broschyrer förut = mindre roligt. Men på mitt nuvarande jobb är det facktidningar och fackböcker (med och utan bilder) som gäller. Skitkul måste jag säg. Åsså korrläser ju också och gör e-böcker. Webbsidor gjorde jag också förr, men det slipper jag nu – det räcker väl med bloggen min;-)

  1. Oj, jag hade inte tänkt att focaccia är som en pizza 🙂
   Jag skär små skivor av den och sätter lite ost eller korv på, så jag är säkert jättekonstig!

   Layouta är väl rätt ord, men allt förkortas ju och vi talar ofta om att laya 🙂
   Att laya bara text blir väl tråkigt i längden men att få bestämma vilka bilder ska vara stora, vilka små och vilka man tar med överlag gör ju att jobbet är rätt kreativt.

 2. Fyra ledsna dagar i rad betyder nästan att du behöver ta till extrema åtgärder. Om du gillar choklad är det oftast det som är de extrema åtgärderna. 🙂 This too shall pass.

  1. Hahaa – har nog choklad i lager. Förstår vad du menar.
   Men allvarligt talat, om jag slapp sorgen, känslan av att jag är värdelös, alla frågor som inte får svar osv. genom att äta choklad så skulle jag äta ett kilo på direkten 🙂 … men tyvärr, jag måste genom det här lilla helvetet på annat sätt – tror att bara TIDEN kan hjälpa, och då talar vi om minst ett år – till våren 2015.

 3. Carita, går själv igenom ett helvete just nu, men jag tänker att till slut kan det inte bli värre.
  Då bara MÅSTE det vända.
  Och dessutom tror jag att bara genom att skriva som du gör- hjälper dig att ta dig igenom detta!
  jag fotar ju istället och få jätte mycket tillbaka ifrån det.
  OCH jag tror att du hjälper även lyckliga människor- inte bara de olyckliga. Eftersom man om man mår bra får sig en tankeställare och det är minst lika viktigt!
  Hoppas du får en riktigt bra onsdag! Och att frukosten var super god!
  kram

  1. Vet ju inte alls vad du går igenom, men det är bra om du får din sorg eller ilskan ut genom bilderna, för du tar ju jättefina sådana.
   Man har nåt att göra då man har en blogg och man får många vänner via den.
   Du har varit / är ett fint stöd för mig och om jag bara kan hjälpa dig på något sätt vet du vilka vägar du får kontakt med mig.
   Kram ❤

 4. Stödpersonidén är inte alls illa Carita! Många springer ju nästan undan, då det skulle behövas lite stöd. Att ge stöd betyder ju inte att man måste hitta just dom rätta orden, utan att man ger sin tid och att man bara finns där! Hälsar en som givit stöd bl.a. genom Samtalstjänst!

 5. Följde länken till tidningens blogg där du skrivit lite, nu senast om kakan du fick. Så trevlig tidningen blir med en sådan bloggsida …

  Så skönt att du har så många välmenande människor omkring dig, både fysiska och ”cybriska” … hehe … (Trodde jag skulle kunna ta patent på det ordet, men när jag sökte på det inser jag att det redan används)

  Ett effektivt sätt att hitta en större mening i tillvaron är ju att börja hjälpa andra. Jag tror på dina tankar där …

  Kram

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.