Sängen mitt på golvet

Äntligen står sängen mitt i rummet.
Äntligen står sängen mitt i rummet.

Jag har många år haft en önskan om att få fylla sovrummet så att sängen står mitt på golvet. Det finns väl ingen regel som säger att den ska stå med kortändan mot en vägg?

Den säng vi hade förr, då jag inte bodde ensam, hade en hög gavel vid huvudändan och en lägre vid fotändan. Visst hade den kunnat stå mitt i ett rum, men riktigt praktiskt var det inte. Den här sängen är också bara 160 bred, vilket möjliggjorde min dröm.

Eftersom jag sagt att min blogg inte ska bli nischad och inte bara visa det vackraste i vare sig hem eller omgivning – går jag ut med den här bilden redan nu. Sängen ska dock få ett täcke med påslakan till, men inget dagtäcke, sådant behöver jag inte. Möblerna ska inte heller stå där de står nu.
Så det kan hända att jag visar en ny bild från sovrummet, sedan någon gång i framtiden då allt har hittat sin rätta plats. Men sängen, den står där den ska stå 🙂

19 reaktioner på ”Sängen mitt på golvet

 1. Bra! Jag drömde länge om en RUND säng, mit på golvet. Har dock inte haft så stort sovrum att det skulle ha lyckats, men drömmarna fick näring igen för några år sen när jag såg att det verkligen finns minst en sån på marknaden. Sen började jag fundera på hur lakanen bör se ut…. I det här huset fungerar inte heller en rund säng, så… Dessutom har jag mycket funderat över systemet med att placera möbler längs väggarna och lämna golvet tomt. Ett skrivbord kan också stå snett i ett rum, behöver inte hindra en från att stå vid ett fönster, t.ex…..

 2. Jag gillar spegeln i hörnet Eller kanske ingen spegeln utan det fönstret du hittade, och den gammaldags radion.
  Jag är inte så förtjust i den synliga elementen, men så är det i moderna hus.
  Du börjar få till det i ditt nya hem. Och det är viktigaste att du trivs där. Vad vi andra tycker egentligen inte är så viktig.
  Kram! 🙂

  1. Just alla de där prylarna ska hitta sina platser, den gamla telefonen, radion och sånt. Gillar inte heller det där moderna elementet, men man kan ju inte riktigt täcka in dem heller.
   Och fönstret ska smyckas ut på nåt sätt, vet ännu inte riktigt hur – det ska bli mitt fönster mot framtiden och mitt nya liv.
   Kram!

 3. Det blir ju jättebra och fräscht, Carita! 😉
  Jag satte min säng med långsidan mot väggen istf med som tidigare kortsidan mot väggen.
  Det är kul att heminreda. Kram ❤

 4. Snyggt! Det enda problemet med en fristående säng är ju att man kan ramla ur på två sidor i stället för bara på en;-)

 5. Ovanligt att ha sängen mitt på golvet och kul att du berättar att du alltid velat det. Då blir det helt säkert extra bra. Själv är jag rätt påverkad av feng shui (även om det inte alltid är möjligt) och då ska man ju tex aldrig ha fönstret ovanför huvudändan. I min lya är sovalkoven så liten att en 120 säng tar mot tre av väggarna och det finns bara en liten yta framför. När jag ska öppna och stänga fönstret måste jag kliva på sängen 🙂

  1. Oj då, jag har aldrig hört att man inte ska ha fönstret ovanför huvudändan – skulle vara intressant att veta varför. Jag tyckte jag sov bra förra natten, men vattenglaset låg på för långt avstånd så jag måste reglera det där och få mitt lilla nattygsbord på rätt ställe 🙂

 6. Om du inte heller gillar den så kan man bygga en extra fönsterbräda som då kan också bli till bra avställning för blommorna eller annat och då kan man köpa eller låta den tillverka en skydd som täcker men släpper ut värmen genom snygga håll. länk till ett snyggt elementskydd
  Här kommer en länk, men det finns olika. kolla på nätet.
  Själv har jag stängt av värmen där jag sover, men å andra sidan så har jag inga dörrar mot vardagsrummet så lite värme kommer ju in därifrån. Vi har jättevarmt i vårt hus.

 7. Jag kollade igen. Eftersom de har även översättning till finska så är jag nästan hundra säker att man kan få den levererad dit.
  Jag kollade på den finska sidan, men 🙂 den är ju på finska så kunde inte kolla elementskyddet. 🙂

 8. Orsaken till att inte ha fönster vid huvudänden är nog att det kan vara otryggt, precis som man vill ha översikt över dörr från soffa och säng, för att kunna skydda sig mot fiender. Inget nytt påhitt alltså, utan medfödd instinkt. Trivs man så finns det ju inget som hindrar, själv tycker jag det skulle vara väldigt opraktiskt, skulle få sova utan kudde varje natt… 🙂

  1. Hahaa – ja, kanske om man har många kuddar och sådana som är beroende av att luta mot väggen eller gaveln på nåt sätt men jag sover bra så här, än har dynan inte ramlat av 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.