Tror du på horoskop?

Sommarens horoskop för Tvillingarna 2015.
Sommarens horoskop för Tvillingarna 2015.

Visst är det lite skojigt med horoskop i kvälls- eller veckotidningar? Man tror på dem i alla fall då de lovar något spännande och gott 🙂
På något sätt får jag ändå det här horoskopet att passa in i min livssituation, för jag har faktiskt planerat att åka på loppisar i sommar.

Angående augusti undanber jag mig ändå en flytt 🙂 … om det inte handlar om att jag flyttar till Afrika eller verkligen hittar livets största kärlek. Renovera gör jag knappast heller i den här bostaden, men möblera om, tja – kanske?

I augusti 1995 fick jag den här horoskopmallen gjord av en vän.
I augusti 1995 fick jag den här horoskopmallen gjord av en vän.

Om horoskop i tidningar kan man väl säga vad man vill, men det jag tror på är att astrologin har sin betydelse. Det vill säga stjärntydningsläran som syftar till att finna samband mellan placeringar och händelser mellan solsystemets himlakroppar och karaktärer och händelser i människors liv.

Till den här tolkningen som jag fick 1995 hör tre maskinskrivna A4:or som berättar hurdan jag är som person. Här tas mycket upp om känsla, intellekt, relationer, sex, hälsa, fritid och karriär.
Och varje gång jag läst papperen – fastän det gått år då jag inte sett på dem – känner jag att precis allt stämmer.

23 reaktioner på ”Tror du på horoskop?

 1. Egentligen inte även om jag tycker det är väldigt kul att läsa dem och se hur bra det passar in på en. Men jag har svårt att tro på dem eftersom man har olika horoskop i olika astrologiska traditioner. I den grekiska zodiaken som vi i västerlandet följer är jag kräfta men enligt kinesiska zodiaken är jag drake (Hahaa! 😀 ) och beskrivningen av dessa tvås karaktärer passar inte alltid ihop.

  Även om jag inte riktigt tror på astrologin som sådan så utesluter jag inte att himlakropparna påverkar oss (titta bara på månen och tidvattnet).

  Horoskopen i tidningarna skrivs ofta inte ens av riktiga astrologer har jag hört. Kanske man borde vända sig till en riktig astrolog och få en ordentligt uträknad beskrivning.

  1. Just det, tror ju inte heller på de horoskop som finns i tidningarna, man plockar russinen ur kakorna där 🙂
   Men astrologin, och hur planeterna stått i förhållande till varandra exakt den tidpunkt jag föddes – DET fascinerar mig 🙂

  2. Jag började min nyfikna andliga utveckling med astrologi, blev väl närmast manisk i min längtan att lära mig allt. Slutade med att jag var med i styrelsen till StockholmsAstrologerna en numera insomnad förening där jag mötte allt som kunde tänkas intressera mig. Människor som verkligen hade funderat och studerat med olika inriktningar om allt sk new age. Underbar tid med härliga insikter och nya vänner. När det gäller astrologi så är det så att varje tecken har tre zoner och det påverkar hur du är som tvilling. Sen finns det mängder av saker att räkna in i ett personligt horoskop, det är inget man lär sig på en kafferast. Blev glad av ditt inlägg, jag slutade med astrologi när jag blev sjuk som med allt annat jag då höll på med. Kram

   1. Vad fint om jag på nåt sätt peppade dig!
    Ja, horoskopet som lades 1995 omfattar tre A4-sidor text och två sidor med förklaringar om hur planeterna stod i förhållande till varandra då jag föddes och vad det betyder osv. Väldigt intressant!
    Kram!

 2. Horoskop är ju lite roliga tycker jag och man har som tur möjligheten att lite läsa det man vill..tror och tror..kan inte direkt säga att jag gör det 🙂

  1. Ja, horoskop i tidningar läser man väl så som man vill 🙂
   Men astrologi och hur planeterna låg i förhållande till varandra då du föddes – det fascinerar mig på riktigt.

 3. Så du är också en tviling. Det är jag med;-)

  Å horoskop tror jag inte på. Läser dpm aldrig heller, troligen för att jag inte är hos läkaren/tandläaren/frissan alltför ofta. Där ligger ju tidningarna som publicerar horoskop.

 4. Jag tror absolut inte på tidningarnas sk horoskop och egentligen inte på de ”riktiga” heller. Fick för många år sedan nåt liknande det du har, av en väninna som hade ett program för detta. Precis som för dig, så stämde väldigt mycket in. För ett par år sedan träffade jag en kvinna på GC som sysslade med astrologi och satt och jobbade mycket med det. (Tyvärr tappade hon trovärdighet genom att hon trodde på det mesta, ett hopkok av all möjlig nyandlighet som gjorde det nära nog omöjligt att föra ett normalt samtal). Kanske ska jag ta fram mina horoskoppapper och se om de fortfarande stämmer?

 5. Jag läser sällan horoskop men har en kortlek liggande här som jag drar ett kort uti ibland, det är änglaterapi.
  Nä, jag litar nog mer på min magkänsla. Den säger mig rätt de flesta gånger. Just nu jobbar den på. Jag skulle ha åkt till det berget, där som den 17-åriga flickan bortrövades, men min känsla sa, att det var mörkt där. Hoppas det inte är så mörkt utan att hon återfinns levande, men jag betvivlar.
  Nu får jag dra ett kort och komma till ro.l
  Kram ❤

  1. En sådan kortpacke skulle vara trevligt att ha, men jag antar att man behöver veta hur man ska tyda korten.
   Måste kolla det där med den 17-åriga tjejen, det är nåt jag missat?
   Onsdagskram till dig ❤

  1. Jo, visst är folk som är födda i Tvillingarnas tecken också väldigt olika, vilket kan bero på om man är född i början av tecknet eller i slutet – och helt klart är det ju att ingen av oss är lika, för vi föddes olika klockslag på dygnet också 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.