Nya plättar på rep och zinkbalja

Hittade en zinkbalja på loppiset i dag och köpte också en ny slideranka, även plättar i luften/plättar på rep kallad.
Den jag köpte för några veckor sedan mår inte så bra. Tror inte jag övervattnat eller undervattnat, men kanske den fick nån ohyra från mossan jag tog från naturen. Kanske jag borde ha köpt mossa på affär?
I alla fall trillar nu de små plättarna av repen på den första växten 😦
Om någon vet vad man kan göra fel med rankan och hur man sköter den bäst, tipsa gärna!

Ny slideranka i zinkbalja prydd med rep.
Ny slideranka i zinkbalja prydd med rep.

10 reaktioner på ”Nya plättar på rep och zinkbalja

 1. Vilket fint loppisfynd!
  Numera när jag bor i en källarlya kan jag skylla växternas mående på det. Snart är det dags att göra vinter vid kolonistugan och förmodligen är det någon blomma som jag tar hem för att det känns så trist att slänga. Då är nog risken stor att det följer med ohyra.

 2. Jag vågar inte köpa växter för så fort jag köper nåt är lägenheten blir full av bananflugor. Jag brottas med dem nu också, jag vet inte varifrån de kommer, för jag har varken frukt, grönsaker eller växter för närvarande och inte heller i senaste veckorna, men extremt irriterande.

  1. Har också några sådana här sedan ett par dagar… säkert skyldiga till ”plättarnas” annalkande död… Hmmm.
   Hur ska man bekämpa bananflugor? Har heller inga bananer här!
   Däremot ser jag att de små flygfäna gillar vin, men där skulle jag inte vilja dela med mig 🙂

   1. Om de gillar vin häll upp en lite skvätt till de och häll i lite diskmedel. Diskmedel tar bort ytspänningen och då drunknar de.
    Enligt de som kan sånt ska man ha ättika, blandad med rinnande honung och lite diskmedel. Dock det enda som hände att lägenheten stank av ättika medan blomflugorna undvek blandningen omsorgsfullt.
    Men varifrån kommer de och varför. !

   2. Ja, den frågan är berättigad – och kanske nån kan ge svar här. Varifrån kommer de? Och vem var först – ägget eller hönan? Banan/blomflugan eller blomman/andra växter? 🙂

 3. Din loppis verkar också sälja massvis med annat än just loppisar. Ungefär som ”min” vid Täby Galopp.

  Dessutom kan jag konstatera att du verkar ha lika gröna fingrar som jag… Å din blomma skulle jag inte ge mig in på. Den skulle nog dö inom loppet av några dagar bara…

  1. Så du menar att plättar i luften är en svår växt? Verkar lite så, men ska ge den här andra en chans också – har hört att den ska duschas ofta o inte får torka ut.
   Den där loppisen som finns i Grindtorp, som är kyrkans, den har jag besökt många gånger – finns det en annan vid Galoppen?

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.