Min djungel

Ju fler växter jag omkring mig, desto bättre :-)
Ju fler växter jag omkring mig, desto bättre 🙂

Jag brukar titta tillbaka i bloggen och läsa sådant jag skrev för ungefär ett år sedan. Bland annat för att känna efter hur jag mådde då och jämföra läget med hur jag mår i dag, med tanke på skilsmässan.

Och då hittade jag den här bilden.
Aralian som står i mitten där har jag inte kvar, den har flyttat till blommornas himmel 🙂 Men ampelväxterna trivs och växer så man nästan hör hur det knakar. Bambun längst till vänster har också vuxit, och kärleksörtens två stjälkar som jag tog in från balkongen för ett par veckor sedan står fina kvar. Plättar-i-luften, sliderankan, till höger i baljan trivs tillsvidare, en jag hade innan blev dålig.

Har märkt att ett allt större utrymme av bordet har blivit blomsterbräde 🙂 Men vad gör det, än finns det gott om tomt utrymme kvar.

Kort uppdatering av läget i livet:
– är inte aktiv på dejtingsajterna just nu, den fritid jag har efter jobbet sätter jag ner på att träffa vänner och att pula med mitt företag, dyker någon trevlig man upp så gör han det 🙂 Men något aktivt letande pågår inte.

– mår bra och trivs förträffligt i min bostad, här får jag göra precis som jag vill, ingen har åsikter om hur jag fördelar min tid

Frågorna om varför jag inte dög som jag var, varför jag byttes ut mot en annan ungefär sådär som när man tröttnar på ett plagg och vill ha något nytt 🙂 … de frågorna återkommer, men jag har också insett att jag aldrig får svar på dem.

Ibland gråter jag en skvätt, men tårarna över den jag miste blir allt färre. Orsaken till att jag gråter kan ha att göra med det som en gång fanns, men nu handlar det mer om vemod och om en sorg som är hanterlig på ett helt annat sätt än mina känslor var för ett år sedan.

Det är bara att gilla läget och vara tacksam för det jag har, och att försöka göra det bästa av varje dag.

16 reaktioner på ”Min djungel

 1. Bra att omge sig med blommor, det är levande varelser 😉
  Visst händer det mycket på ett år! Alltid intressant att blicka tillbaka för att konstatera nuläget.
  Jag tycker det låter sunt, det du skriver, man ska inte ha brått, utan komma i fas själv först.

  När det nu blev som det blev, får man ändå vara tacksam över allt nytt som har ramlat på. Och nu talar jag även för min del, jag har ju en sorg också.

  Söndagskram ❤

  1. Precis så här är det – man kan inte forcera fram något. Allt det jag gör i dag vill jag att ska kännas så bra som möjligt för mig själv. Det handlar inte om att vara hänsynslös mot andra eller egoistisk ut i fingertopparna. Men om jag inte själv mår bra, har ork i vardagen osv. så kan jag inte finnas till för andra.
   Ett steg i taget.
   Kram ❤

 2. Blommor är bra att ha,inte bara för att rena luften,men för att man kan ju prata med dom med 😉
  Roligt att se att det finns lite gröna fingrar i dej med.

  Hugs!

 3. Vad duktig du är Carita!
  Och du har verkligen kommit långt sedan förra året!
  Roligt att se dina fina växter! Ja, vad gör det att du har en djungel hemma! Det har jag också!
  Brukar dessutom alltid plocka med mig skott ifrån när och fjärran och plantera lite överallt hemma så det växer lite här och där! Och jag gillar det!

  1. Fast i dag fick jag en svacka då jag råkade höra låten ”Aldrig ska jag sluta älska dig” … så inte är jag helt på benen än, men klart bättre går det ju än för ett drygt år sedan.
   Jag borde kanske bli arg på dem som lurade mig så länge… men jag vet inte, mest är jag bara ledsen 😦

 4. Dina gröna växter är så fina! Jag kan inte tänka mig min bostad utan växter. Det påverkar en positivt och ger energi. Jag har tagit skott från en s k Dr Westerlunds blomma och de tar sig fint. Nu har jag köpt en ny google chrome, så det är lättare att kommentera. Ha det gott!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.