Naturens under

Se så fina iskristaller som bildats på mina fönster.
Jag tycker dock att kondensen finns på insidan av fönstren som är nya, så jag vet inte om det är som det ska eller inte – inte ens efter att ha läst det här.

Men vackert är det, och ett visst insynsskydd ger det – samtidigt som jag knappt ser ut ibland 🙂
Har sett att det också är andra hushåll på tredje våningen (den högsta) i vårt hus som har samma fenomen. De som bor lägre ner har inte lika mycket fukt på fönstren.

Ser ut som en skog med träd av is.
Ser ut som en sagoskog med träd av is.

ismönster_2

27 reaktioner på ”Naturens under

 1. Visst är det vackert med rimfrost! Och det på dina rutor ser verkligen ut som en skog 😀 Är frosten på insidan av rutorna så är det inte bra men i vilket fall som så kan du ju höra med hyresvärden om saken.

 2. Det är underbart när det är så sagolikt frostig.
  Kanske felkonstruerade fönster högst upp. Skulle fråga värden vad han anser om det, för i långa loppet kan orsaka röta om det är träfönster. Men Gud så fin det blir ändå. 😍

 3. Så vackert ditt fönster är. Tråkigt att det kanske inte är bra, att kolla upp det hela är säkert det enda rätta.
  Du måste ha det rätt så kallt där du bor.
  Önskar dig ett fint år 2016.
  Kram!

 4. Den första bilden är ju helt fantastisk! Den sagoskogen är nog det bästa iskristallkonstverket jag sett någonsin.

  Men även om det är vackert tycker jag att du ska kontakta fastighetsskötaren/-ägaren. Har en känsla av att denna frusna kondens inte är normal, speciellt inte på insidan av fönstren.

 5. Underbart vackert i alla fall men förmodligen inte så bra. Vi har invändig kondens på ett fönster trots att ventilation och allt fungera. Nu är fönstret spräckt i träet så det måste förmodligen bytas… Övriga fönster är helt problemfria. Men visst undrar man…

  1. Tack för kommentaren – ringde hyresvärden i dag, fönstren är bara ett drygt år gamla och vill att han ska veta att fukt finns på insidan, träet mår säkert inte på sikt bra av det…

 6. Fint konstverk tycker jag…
  men nu när jag igen läst fast mej hos dej,
  så gillar jag nog bäst ändå MrBond i tomtemössa 🙂
  God fortsättning på det nya året.

 7. Alltså helt underbart..men ta nu och kolla att drar ventilerna ut luft eller skuffar dom in det till dej.
  Det kan vara att lägenheten inte andas så som den borde när där är nya fönster och att det krävs lite fler ventlier i väggarna..

  1. Jag hade hyresvärden hos mig i dag och vi följer upp läget. Fanns ventiler som det står KESÄ-KIINNI-TALVI på och vi svängde dem till vinter.
   Ofta får ju de som bör högst upp värmen till sig och resultatet kan vara det här, men det är ju inte bra med fukt på insidan av ett fönster…

   1. Usch, vi har -19 i dag och kylan verkar inte ge med sig på många dar än… så jag flyr till Sverige i morgon 🙂
    Har en del tidsinställda inlägg, bloggen kan jag ju inte lämna vind för våg fastän jag inte har tillgång till internet där jag bor.

   2. Då antar jag att du inte kommer att svara på kommentarer på några dagar, var också ute igår. La ett inlägg där jag visar bilder från snön och isen här hemma. Det förväntas mer snö under morgondagen (fredag). Hoppas att du får det riktigt bra. Vilken båt tar du?

   3. Jag kommer med Viking Line. Och ja, du har rätt – jag har förhandsinställda inlägg och svarar på kommentarer först den 11 januari.
    Alltid roligt med en liten tripp över till Stockholm och fina Sverige ❤

   4. Jag också, oftast Viking Line. Men ibland förstås Silja, beror på – bägge är bra på sitt sätt. Silja landar närmare Täby, Viking närmare Gröna Lund och Gamla stan 🙂

 8. Fantastiskt vackert! Har nog aldrig sett så fina kristaller. ( men jag undrar om inte något är fel- ska det verkligen bli sådana kristaller på insidan? )

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.