Nu rasslar husmorspoängen in!

För nu har jag köpt ett strykbräde. Ett litet och behändigt sådant som kan hängas likt en galge på en stång i ett skåp eller i skrubben.

Anmärkningsvärt nog har jag klarat mig utan strykbräde nästan ett och ett halvt år. Ett strykjärn äger jag men det har rätt sällan varit i användning just för att jag saknat ett bräde och alltid tvingats ta till andra tillfälliga lösningar.

Men då jag tydligen bara blir ordentligare med tiden har jag svårt att se ostrukna dukar 😀 Hur har det kunnat bli så? Jag som struntade i sådant tidigare!

Litet, behändigt och välkommet.
Litet, behändigt och välkommet.

Det har varit en intensiv vecka med mycket jobb och en del möten. Även veckoslutet gick i olika arbetsuppgifters tecken. Därför har jag inte hunnit läsa och kommentera på så många bloggar de senaste dagarna. Men fredag, lördag, söndag är jag ledig och då ska jag besöka mina bloggvänners sajter. Ett frissabesök och Tors match är också inbokade.

20 reaktioner på ”Nu rasslar husmorspoängen in!

 1. Jag köpte mig också ett ”lättare” strykbräde när jag blev ensam. Varför skulle jag släpa på det stentunga? Nä. En god investering du gjort!
  Ha det gott, kram ❤

 2. Som du skrev hos mig i en kommentar – du/vi är tanter. MEN att gå så långt att skaffa ett strykbräde, för att inte tala om ett strykjärn, nej dit har jag inte kommit än. Detta kan mycket väl bero på att jag inte har några dukar heller. Ja, inte blusar eller skjortor heller för den delen;-)

  PS. Om du har en tvättstuga i ditt hus har den kanske en mangel. Den mangeln hade väl tagit hand om dina dukar. Har som sagt aldrig behövt testa, men om den funkar med sängkläder så borde den klara av dukar;-) DS.

  1. Jag har ingen tvättstuga i huset, de är rätt sällsynta i Finland – eller ja, vanligare i Sverige i alla fall.
   I en mangel skulle jag nog klämma fingrarna tror jag… 🙂
   Jag stryker heller aldrig skjortor (heh, har inga)… inte har jag t-shirts heller.

 3. Hälsningar från en som äntligen tagit sig i kragen och tillbringat två timmar vid en sådan tingest ikväll, en hög avklarad och en liten kvarstår. Inte alls stor och tung ” möbel”, ryms bra i en garderob…

 4. Praktisk variant – hade en liknande en gång men den har jag tyvärr blivit av med. Nu bråkar jag med den stora, tunga lite då och då. Ostrukna dukar har jag aldrig klarat 😊

  1. Den här kostade bara 4,95 euro, alltså ungefär 50 kronor. Portot var dyrare, så helheten kostade cirka 13 euro, men det fick det vara värt då jag inte hittade en sådan här i en affär nära mitt hem.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.