De gamlas dans i Lovisa

Åren går verkligen fort. Tycker inte det var så länge sedan min syster fick en son. Men… det är snart arton år sedan 🙂
I dag var det dags för ”de gamlas” dans. Det vill säga de som nu är äldst i gymnasiet firar sedan cirka tjugo år tillbaka med att klä sig riktigt fint och dansa allt från gamla salongsdanser till något modernare, som det vi ser på bilden.
Härliga ungdomar!

Systerssonen längst fram. Dom var alla toppenbra!
Systerssonen längst fram. Dom var alla toppenbra!

10 reaktioner på ”De gamlas dans i Lovisa

 1. Det är väl nittonde året nu… Jag höll på i sjutton, men det beror visst lite på hur man räknar. Början var lite si som så, och jag antecknade inte så noggrant, tyvärr. Men visst känns det bra att den tradition som jag skapade med hjälp av Helena och Rhea lever kvar! Trots motstånd från flera håll i början…

  1. Ni ska all ära ha! Storartat jobb och jag hoppas den här traditionen lever länge.
   Och kanske man i framtiden kan sätta ännu mer fokus på återanvänt osv. Så det inte blir så dyrt för dem som kanske inte har råd att satsa hundratals euro.

   1. Jag tyckte jag kände igen någon klänning – och det har jag gjort varje år. Och de som börjar studera använder klänningen flera gånger under studietiden. Många gör smart nog en tvådelad klänning och utökar då användningsmöjligheterna. Flera i Lovisa brukar sy själva, tillsammans med t.ex mormor… Och så finns det ju förstås de som köper både dyra o billiga klänningar. Men alla vsrianter finns!

   2. Ja, alla har säkert inte råd att köpa eller hyra. Man får vara kreativ. Och det kan ju vara kul att lära sig sy tillsammans med någon som kan.
    Fin tradition som du har varit med om att bygga upp!

 2. Vilken kul bild och vilken rolig sed! Ungdomarna ser olika ”bekväm ut” i sina roller som ”gammaldansare”. Åsså fastnar jag på tjejen i den vackra röda klänningen.

  Svar: Nej, vi har inga regelrätta studentskrivningar här.

 3. Vilken trevlig tradition och så fin systersonen är. Måste säga att jag är imponerad av att alla eleverna dansar. Det är en bra kunskap att ha med sig, att tordas dansa.

  1. Tänkte samma, det är alltid bra att lära sig dansa.
   Alla var väldigt fint klädda och det tycker jag också är viktigt, att man nån gång klär upp sig. Visst är killarna extra stiliga i sina kostymer, jackor och frackar.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.