Tacksam

När den här bilden togs i september 2013 var jag lyckligt ovetande om chocken jag skulle utsättas för i maj året därpå.
När den här bilden togs i september 2013 var jag lyckligt ovetande om chocken jag skulle utsättas för i maj året därpå.

Under den senaste tiden har jag allt oftare i mitt sinne börjat tacka min ex-make för att han lämnade mig. Det finns inga stänk av bitterhet kvar efter skilsmässan. Men så har det ju faktiskt också snart gått två år sedan jag kom på att han hade en annan bakom min rygg. Och utan terapin som jag gick i under ett års tid tror jag inte att jag hade kommit så långt som jag kommit i dag.

Det här är något jag fortfarande vill tala helt öppet om. Jag kanske kan ge styrka, hopp och mod åt andra i samma situation.

Det första halvåret efter att dåtida maken hade flyttat ut och gått in i ett nytt förhållande famlade jag ju på som i ett slags mörker. Jag hade svårt att se meningen med livet eller glädjen i nuet. Han hade varit mitt allt! Kunde något annat bra komma i stället?
Jag tvivlade starkt.

Men i dag vet jag bättre.
Jag tänker ofta att om det där inte hade hänt skulle jag heller inte ha träffat alla de underbara människor jag faktiskt mött efter skilsmässan.

Den här påsken har jag suttit och kollat Svenskfinland på kartan, diskuterat våra dialekter, lyssnat på österbottniska grupper och andra underhållande artister. Hahahaaa 😀 Håll till godo!

Jag har sett på bilder och videon från skogsbruk och potatisodlingar 🙂
Och att avsluta en kväll i Wallanders sällskap är ju inte heller helt fel.

Så det jag nu vill säga, utan att veta ett dugg mer om min framtid i dag än vad jag visste i går, är TACK LIVET för att jag får vara med och för att varje dag är ett härligt nytt äventyr, ett oskrivet blad ❤

 

34 reaktioner på ”Tacksam

  1. Den är mest symbolisk för mig. När jag tog den kunde jag inte ana att min man redan hade lärt sig känna den som skulle bli hans nya kvinna.
   Men sådant är livet, och i dag är jag enbart tacksam för precis allt som mitt liv gett mig hittills.
   Kram!

 1. Ha do lyyddis po KAJ å? Ti påjkan kann nåo skap til se å pjas odentlit… Men di e jo fron miin heimtraktär å så…. Å it ha A Backa vekkst åpp så hemskt langt fron Tjeschis helldär…

   1. Aj, sido, ja såå it he i hastoheitin… Demdi två amatöörskåådispelaran såm e mee e nåo fy braa annas å! Pa to ta na kako?

 2. Givande att läsa hur du gått från det som kändes jobbigt till att nu kunna se livets goda ting igen. Jag reebloggar det om det är okey, tycker att din berättelse hör Påsken till.

  1. Klart du får reblogga – jag är bara glad om du gör det. Jag delar gärna med mig av både smärta och glädje.
   Om jag för två år sedan hade fått höra att det krävs minst 1,5 år för mig att bli någorlunda hel vet jag inte om jag hade orkat ta in allt – i dag inser jag att den tiden, och säkert lite till, behövs.

 3. Ja, så är det. Många jobbar sig uppåt när man har hamnat på botten ( jobb, kärlek eller hälsa) istället för att gräva ner sig ännu mer. Och många kommer också fram att i slutändan är det det bästa som kunde ha hänt. Nya saker dyker upp, världen öppnar sig och livet blir tom bättre än det var innan. Man ska välja rätt väg från botten och du har gjort det.
  Kramar! 😍😍😍

   1. Det vore ju konstigt också om det inte tog tid. Men du kom ut och upp till ytan stärkt och nu är det vara nå ännu högre upp till stjärnorna.
    Genom att belysa din väg hjälper/ hjälpte många andra att hitta rätt.
    Kram!

   2. Det är det jag hoppas jag kan göra med min blogg – inte bara hjälpa mig själv genom att berätta, utan också att hjälpa andra som känner att livssituationen är hopplös.
    Kram!

 4. Jag har råkat ut för detsamma som du en gång och idag är jag tacksam för att jag sluppit ifrån den mannen för idag har jag en som är tusen gånger bättre.. Det hoppas jag för dig också.. Kram!!

   1. Absolut.. Nu ska jag logga ut och äta min tredje påskmiddag.. var rädd om dig och ha en skön avslutning på påskhelgen Kram..

   2. Har haft massor att göra idag bara inne en snabbis nu men ska försöka hinna ett nytt inlägg imorgon.. Kram!!

 5. Det låter fint och kan inte annat än gratulera! Men väldigt ofta skriver du att du önskar träffa någon som tar dej som du är, eller som du skriver här i kommentarerna, ”någon jag kan vara totalt mig själv inför och slippa kritik”. Du har skrivit det förr Jag menar att det var ju gott om du blev av med karln om han var en sådan skit som du inte kände du kunde vara dej själv inför och som gav kritik. Det är väl inget bra liv eller alls något att gråta eller längta efter. Du skrev att han var ditt allt, nej snälla du, du skall ha någon som är snäll, som inte kritiserar! Fy för såna karlar. Min gubbe han är snäll och skulel han börja kritsera, ja då skulle jag visa honom dörren ila kvickt.
  Ha det så bra nu. Allt gott, Gitte

  1. Min ex-make var snäll och underbar största delen av tiden – sådan upplevde jag honom som över femton år.
   Kritiken kom mot slutet – och med facit i hand vet jag ju nu att han redan hade träffat den andra då han sade småsura saker till mig.
   Med kritiken försökte han kanske få mig att bli som hon? Vet inte… känns egalt i dag.
   Nu tänker jag som du – här finns inte plats för någon kritiserande karl – han skulle också visas på dörren om han inte tycker om mig sådan som jag är 🙂
   Kram!

 6. Det var ju trist att de sista åren blev så fula! Det viktigaste i en relation är ju respekten för den andra, och hemma skall en ju kunna vara sej själv om någonstans, eller hur?
  Men nu har du ju låtit allt det där fula rinna av dej och har framtidstro och glädje. Låt såna sura nissar vara och fokusera på ett gott liv med snälla människor omkring dej.
  Ha det så bra nu. Allt gott, Gitte

  1. Inte vill jag heller säga att de sista åren var fula, det fanns mycket gott i dem. Kritiken var kanske en del av ett dåligt samvete hos en människa som i grund och botten är god.
   Framtidstro och glädje finns, varje dag mer och mer. Men det betyder inte att jag skulle sluta mig in i ett skal och aldrig mer prata om det som gjorde ont.
   Skilsmässan är för alltid en del av mitt liv, inget jag sopar under mattan. Jag tror på öppenheten och på förmågan att dela med sig av både sorg och smärta.

 7. Vad modig du är att du skriver om din skillmässan och vad din ex. har gjort mot dig. Tycker så synd om din ex. att han lämnade dig, en sånt kvinna som har ett god hjärta. Jag blir ledsen att läsa om din skillmässan men samtidigt är jag glad över att du har blivit ännu starkare och modigare. Allt gott önskar jag dig, min favorit bloggaren 🙂

  1. Tack snälla du! Hoppas du också fått styrka och mod genom att skriva om dina känslor.
   Mitt ex träffade en kvinna som bättre motsvarade hans förväntningar, så är det bara ibland.

 8. Jag tycker som ”ensam tjej” att det är modigt att du skriver om din skiljsmässa och dina känslor. Tycker likväl synd om ditt ex. som tror att livet blir bättre med en ny. Det blir det sällan. Jag har i bekantskapskretsen två par som separerat och skiljt sej, för olika orsaker, den ena behövde blixtförälskelse och ”leva livet”, den andra ville förverkliga sig själv 😉 Men senare hittat tillbaka till varandra efter många år. Och då har de konstaterat att de behövde i just den stunden i livet ta ett steg ut från varandra, men att deras öde ändå var att hitta tillbaka, att leva tillsammans och kärleken har varit så stark.
  Men du är full av liv, och det attraherar människor. Så jag är säker på att du hittar en härlig människa, då du minst anar det.
  Ha det så bra nu. Allt gott. Gitte

  1. Tack Gitte!
   Jag försökte analysera ex-makens känslor då som allt hände för knappt två år sedan. Men terapin lät mig bland annat förstå att det finns massor av frågor jag aldrig får svar på.
   Jag vet inte vad han ville och vad han sökte, kanske han inte ens visste det själv – men han ville ha förändring och gjorde slag i saken.
   Vad som händer i morgon vet ingen – därför vill jag leva i nuet och vara så modig som jag kan.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.