Nu gäller det att tanka energi…

… både via solen och via en liten biskvi!

Försvinnande goda små kakor.
Försvinnande goda små kakor. Vill visa den krämiga fyllningen och den sega bottnen av mandelmassa.

Då jag var på ett jobb i dag, som handlade om hur man fixar vårens och sommarens fester, köpte jag de här små biskvierna.
En bekant brukar baka sådana, han är virtuos på det och har alldeles särskilda knep för att få dem fina. Någon gång tänkte jag att han kanske kunde lära mig konsten också, men samtidigt kom insikten… nej, de här är alldeles för omständliga att baka, jag köper dem istället och understöder en företagare 🙂
Och nu hittade jag äntligen precis de biskvier jag letat efter!

Den här dagen har krävt energi, för det är klart att jag och kollegorna funderar mycket på framtiden. Men som sagt, jag litar på att allting ordnar sig på ett eller annat sätt. En dag i sänder. Det var det som gällde efter skilsmässan, det är det som gäller nu.

25 reaktioner på ”Nu gäller det att tanka energi…

 1. Vilka små söta kakor, alldeles lagom stora ser de ut som 🙂 Hur konstigt och knepigt allt brukar bli och vara så är det himla konstigt, för det brukar alltid lösa sig på ett sätt eller ett annat. Allt har sin tid på något sätt och sen bara poff så händer det en massa saker när man minst anar. Trevlig helg (vet inte om ni är lediga också?) 🙂 Hoppas du får lika mycket sol som de lovar det ska bli här..

  1. Vi har sol här, ja – runt 20 grader och det ska hålla i med +14 – +19 en dryg vecka. NU ska vi njuta!
   Jag litar på att maj månad blir bra för mig och hämtar mycket nytt in i mitt liv.

 2. Beskvier gjorde mamma förr. De är enklare att göra än de ser ut – men det är lite ”meck” att få på den smälta chokladen snyggt ☺

   1. Det är ju så alltid. Fysikens lag. Gäller bara att man ser och uppmärksamma det. Men många blir hu helt blinda av sorg. Du tillhör inte de.

   2. I början var jag nog blind, hela sommaren 2014 gick som i ett töcken trots att jag aldrig medicinerade.
    Men så småningom har livet tagit en annan vändning 🙂
    Kram!

   3. Och det är jag glad för även om vi inte känner varandra personligen. Man SKA sörja, men inte gräva ner sig för gott. Som tyvärr alltför många gör det.
    Kram.

   4. Somliga går vidare snabbt, för andra tar det längre tid. Jag räknar med att det krävde nästan två år för mig att komma över skilsmässan. Helt klar med sorgearbetet är jag inte ännu, men det absolut värsta är över – tror jag.
    Kram!

   5. Men sen finns såna aldrig kommer ur sorgen igen. De gräver ner sig och stannar kvar och tycker bara synd om sig själv.

 3. Jag älskar biskvier det är så himmelskt gott nu blev jag verkligen sugen 🙂
  Ja Carita allting ordnar sig och n dag i taget är ett bra alternativ..
  Hoppas du får en fin helg Kram Nicki

  1. Visst är dom ljuvliga som bara smälter i munnen, förutom den där härligt sega mandelmassan då. Dom här var också rätt små, det blev inte FÖR mycket sött på en gång.
   En dag i taget, ja – kramar och hoppas din helg blir lika solig som vi tror att vår blir!

   1. Hej min vän..
    Ja helgen blev solig och fin blev tvungen att slita av mig jackan 🙂
    Var inne i stan och fotade lite sen blev det lite utanför.. Ska väl fortsätta i helgen nu eftersom vädret är toppen.. Nästa vecka får jag hjälp med datorn är så less på att se stora bilder och enorma texter.. har tydligen hänt något med bildskärmskortet när den låste sig..
    Hoppas din helg igår blev bra och att nästa helg som börjar imorgon blir din bästa på länge Kram Nicki

   2. Ja, tänk så hemskt när man måste ta jackan av sig *fniss*
    Men man ska väl ha den inom räckhåll ändå, för vem vet när det åter börjar regna och blåsa och kanske snöa mitt i sommaren! 😀
    Maj har börjat bra och jag önskar den blir bästa månaden i mitt liv, med tanke på det tråkiga som hände i maj 2014…
    Kram!

   3. Ja det var svårt att lämna jackan vi har ju umgåtts flitigt länge nu ha ha..men den låg inom räckhåll i bilen hörde på vädret i tv nu ska bli sämre igen i mitten på nästa vecka 😦 håller tummarna för maj 2016 blir din bästa månad kram!!

 4. Biskvier – en liten klassiker som kan vara SÅ goda 🙂 och du har tydligen hittat just sådana!
  Läser om förändringens tider i dina inlägg och funderar på hur man drar sig för liknande när man måste initiera dem själv, och hur man bävar när de presenteras för en … Människan är verkligen inte förtjust i förändring!
  Hoppas allt går bra för er!

  1. Överlag skrämmer väl förändringar, allt sådant nytt man inte kan greppa.
   Men jag försöker lita på att allt ordnar sig, det ÄR en mening med allt – så var det också med min skilsmässa, fastän jag inte alls ville att den skulle genomföras.
   Jag tvingades tänka om, börja se nya vägar – det måste vi troligen alla också i arbetslivet.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.