Nya vinklar och lyckans tår i ögat

Häromdan när jag var med syrran på stan på olika ärenden tog hon ett foto via sidospegeln till sin bil. Så nu gjorde jag samma sak 🙂 Detta är Östra Tullgatan i spegelversion.

Jag hade kört runt på olika ärenden och blev sedan sittande en stund i bilen. På något sätt fick jag lust att gråta där. Inte alls för att jag skulle ha varit ledsen. Tvärtom. Solens strålar värmde så gott. Jag såg en ekorre skutta över skaren i Kapellparken. Jag kände något jag vill definiera som vemod och lugn, även tacksamhet, då jag tänker på hur gator och hus ser ut i ett annat land i Europa 😥

Det här huset i korsningen av Östra Tullgatan och Mariegatan kallades en gång Holmströms hus. I byggnaden som skymtar till höger fanns ett bussgarage. Ingången till den syns inte, men där fanns bolaget Holmströms bussar.

I det här huset har också mina kusiner, min morbror och hans fru bott. Bostäder finns här än i denna dag. Olika affärer har kommit och gått på markplan. Nu finns här en köksinredningsaffär.

Väggen är som gjord för att få en muralmålning. Undrar varför det inte satsas på sådana i Lovisa? Kan mycket väl hända att de som bor i huset skulle motsätta sig min idé.

21 reaktioner på ”Nya vinklar och lyckans tår i ögat

 1. Du har så rätt så! Stora tomma enfärgade väggar är obehagliga enligt mig. Man kunde ju ta upp ett tema från andra sidan gatan!

 2. Man kan verkligen gråta när man ser hur ryssarna ställer till det i Ukraina. En hel civilisation raderas ut på grund av en maktgalen mans vansinne.
  Kram, Ingrid

  1. Ja, och ingen verkar kunna stoppa honom… det tar flera generationer innan såren läker.
   Och krigsbrott är det ju, så någon dags ställs någon inför rätta, men jag tror att den maktgalne på nåt sätt ser till att han försvinner och inte kan åtalas… andra får skulden.
   Kram!

 3. En jättekul bild av gatan som du fotat i sidospegeln. Älskar också att leka med sådana ”motiv”. Du har helt rätt. Fasaden på huset är så urbota tråkig att en väggmålning skulle lyft hela byggnaden. Lovisa verkar vara lika konservativ som Stockholm – muraler är ett big NO NO. Vissa undantag finns – på Söder såklart. Så synd, det skulle vara så fint.

 4. Man kan vara ytterst tacksam över att det ser ut som det gör i ens område. Kommer kriget, så blir allt förstört och raserat.
  Fint att ha drömmar om hur det var förr och jämföra med nu om det är positivt.
  Onsdagskram!

 5. Du är ju så bra på allt lokalt! Sök upp en lokal konstnär och föreslå att hen målar ngt trevligt på väggen. Vem vet hur snyggt det kunde bli?! ( Jo, jag förstår ju att du säkert behöver vissa tillstånd o dyl, men bortsett från detta…!)

 6. Det är definitivt så att man blir känsligare med åldern. Det har redan min pappa alltid sagt.
  Tror vi skulle oftare uppskattar det vi har. Det är nog inte många som gör. 🤗

   1. Jag räknade nu i mitt hemland har jag bott på 3 olika ställen, och här i Sverige 4 ställen. eller fem om det räknas att jag flyttade inom amma fastighet, från en etta till en tvåa.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.