Tänkte kasta loss

… eventuellt redan på lördag. Ser ut att vara lagom vindar, inte så himla varmt, men det finns ju kläder. Och när man seglar ska det också finnas väder.

Jag är en novis, så det blir troligen ett äventyr jag aldrig glömmer. I värsta fall sitter jag bara och spyr 🙂 I bästa fall får jag ut något av seglatsen.

En gammal fru.
En gammal fru.

Aj, vart vi ska ta vägen? Nå, inte Karibien, inte ännu i alla fall.
En väninna trodde jag skulle segla ut till Svartholm som ligger sisådär fem sjömil bort (om jag räknat rätt, det är mycket sådant där att öva på, ser ni).

Nä, mitt önskemål är att få se öppet hav och inte bara syssla med söndagssegling i lugna vatten där solen skiner i ett och vinden knappt får tag i seglen.

Om tekniken funkar blir det något blogginlägg från resan. För vi har nog tänkt ta i land också, nånstans i Estland 🙂

54 reaktioner på ”Tänkte kasta loss

 1. Men oj. Min första reaktion var ”hon är ju galen” 😉 Själv blir jag sjösjuk av minsta lilla båttur numera och det håller i sig minst en vecka efteråt. Det ska bli spännande att läsa om din båtresa och jag hoppas såklart att allt avlöper på bästa sätt.

  1. Jag kan också bli sjösjuk, jag kanske ångrar mig och ropar på mamma efter några timmar… Men jag måste få testa det här, jag har alltid längtat efter att få segla på öppet hav. Vi kan undvika de värsta stormarna, kanske … om de inte blåser upp helt oförhappandes 🙂

 2. Det är klart du ska testa! Blir du sjösjuk så blir du – inte mycket att göra åt. Tror att du kommer att få en kanonbra tur och lär vara stolt att du vågade! Heja Carita!!

 3. Åh, är det din båt? Så kul att du ska ut till havs. Hoppas du inte blir som mig … sjösjuk av det minsta lilla gung. 😂

 4. Jättekul tycker jag. Men eftersom du är novis så hoppas ja verkligen att kaptenen på båten är en erfaren seglare.
  Har seglat på öppet hav och det är betydligt roligare när det blåser rejält. Är det stiltje är det skittråkigt. Men ni har säkert en båtmotor för att ta er fram också – i fall vinden uteblir.

  Vilken kul grej!

  1. Motor finns men den används bara vid absolut måste. Stiltje har jag inget emot bara den inte varar i flera dar, man kan ju simma då 🙂
   Kaptenen är erfaren ensamseglare.

 5. Här har du mig som var själva åksjukemärket så fort något rörde på sig tills vi en sommar i stor motorbåt med våra barn skulle lägga oss vid mina föräldrars brygga ute i Stockholms skärgård. Det var ruskigt väder, storm och frågan var om vi skulle klara oss in till bryggan utan att flyga in i land. Skärgårdsgubbarna följde oss nollåttor hela vägen. Men vi klarade det och det fick vi höra sen att de var imponerade av bedriften. Den natten sov maken och jag i båten, ungarna hemma hos mina föräldrar. Vi vågade inte lämna båten … men så det gungade, visste inte vad som var fram och bak, men jag somnade till slut utan att ens ha ulkat en gång. Fatta det du?
  Så lycka till nu med båtresandet!

 6. Nej du, min första tanke var inte att du är galen. Inte min andra heller 😀 Önskar jag kunde segla med snarare men tyvärr klarar jag inte sånt längre pga skada i innerörat…

 7. Carita, GALENPANNA!!!! MEN fan vad roligt! ( ursäkta svordomen! ) Du slutar inte att förvånas! Vilket äventyr! Det kommer att gå galant! Och blir du sjösjuk…ja, vadå….det är bara att uthärda och gör du inte det så vet du hur det är och går inte till sjöss mer!
  Det kommer att bli underbart! Hoppas ni får fint väder! Ser framemot uppdateringar och fina bilder! ( Du har väl införskaffat en fin kaptensmössa! )
  kram

  1. Jag är ”bara” matros så det måste bli en matrosmössa 🙂
   Hoppas jag kommer att uppdatera under resan. Vi har nog en hel del elektronik med.
   Hellre galenpanna än handlingsförlamad, tycker att jag varit ledsen så länge.
   Är stolt över mig själv då jag vågar så mycket nu jämfört med sommaren 2014.
   Kramar!

 8. Så spännande! Kom ni iväg idag så hoppas jag att ni haft samma väder som vi. Då kan det bli en riktigt trevlig seglats. 🙂
  Trevlig resa 😀
  Kram

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.