Dags att sluta skämmas för magen

Den här sommaren ska jag våga göra sådant jag inte gjort på länge. För några veckor seglade jag och nu var det dags att sola magen.
Jag har skämts för den tillräckligt länge nu.

Vet att det kanske inte känns som helt legitimt att lägga ut en bild på en 54 år gammal tant som solar på balkongen. Men jag har faktiskt inte den här gången tänkt fråga om lov av någon. Jag kör bara på!

Det här vågade jag inte i fjol. Lägga ut en bild på mig själv som solar på balkongen.
Det här vågade jag inte i fjol. Lägga ut en bild på mig själv som solar på balkongen.

Redigerat kl. 19.50 lördag kväll.
Eftersom det kom en del kommentarer om att magen inte syns 🙂 … och på FB fokuserade en man på mina bröst… så vill jag skriva några rader till.

Det här handlar mer om att jag börjar bara vara så trött på det där med att dra in magen och klä sig i sånt som döljer den, så det här är ett steg framåt för mig – att våga skriva om det och visa lite bar hud.

47 reaktioner på ”Dags att sluta skämmas för magen

  1. Tack! Fick förstås på Facebook en kommentar om brösten – men det säger ju mer om mannen som skrev den än om mig som bara tycker jag ska våga mer och sluta skämmas.
   Kram Nicki!

  1. Den är långt ifrån platt, därför syns inte så mycket 🙂
   Det här handlar mer om att jag börjar bara vara så trött på det där med att dra in magen och klä sig i sånt som döljer den, så det här är ett steg framåt för mig – att våga skriva om det och visa lite bar hud.

 1. Som jag så en dansk tjej skriva ”en bikinikropp är bara en kropp i bikini” märkvärdigare behöver det egentligen inte vara 😀

   1. Så är det absolut. Jag skulle inte visa mig offentligt i vare sig bikini eller baddräkt. Jag har en rejäl övervikt och även om jag inte kan påstå att jag trivs med den så har jag accepterat att det är som det är (min övervikt beror på sjukdom/mediciner och en del i att accetera sjukdomen har varit att acceptera dess biverkningar). Har funderat på om det är övervikten som gjort att jag slutat bada mm men kom fram till att jag slutade med det långt innan av helt andra orsaker.
    Men även om jag är vit som ett lakan och rejält stor så vägrar jag skämmas 😀

   2. Det är absolut rätt gjort av dig. Vi ska aldrig behöva skämmas för dem vi är. Vi har rätt att bli omtyckta sådana som vi är också.
    Har jobbat ett par år med det där att godkänna mig själv. Tror jag kommit en bit på väg nu.
    Stor kram till dig Laila!

 2. Hej igen! Det har du absolut ingen orsak att skämmas, kära du! Som jag redan sade, du är fin som du är, både på ytan och inombords! ❤ kramar till dej och selfien var modigt gjort!

  1. Nej, och det är bra att jag har så många svenska vänner här för hos er har man kommit längre i den här diskussionen.
   Eller var det så att du bor i Finland?
   Anyway 🙂
   Tack för din support!

 3. Håller med Svante! Kör på Carita! 😀
  Män får visa sina magar utan kommentarer av kvinnor.
  Kvinnor däremot ska visa en perfekt kropp (enligt männens mått!!) annars blir det kommentarer av män. Resten av det jag skulle vilja säga sväljer jag hellre 😉

  1. Känner väldigt mycket lika som du, tack och kram för din åsikt här.
   Varför är det så att vi skäms för våra former?
   Känner allt mer orsak att ta upp ”problemet” 🙂

 4. Ett bra initiativ! Även de rundaste magar behöver lite sol. Se på att höggravida karlar som glassar omkring i shorts och inte skäms ett dugg. Vi lite äldre kvinnor som passerat bäst-före-datum borde gå med högburet huvud och inte blygas för vare sig rynkor, hakar eller magar.
  Kram, Ingrid

 5. Härligt, jag kanske får inspireras av dig eftersom jag inte vågar bikini. Tycker det är jobbigt att visa mig i baddräkt men kanske, kanske jag kan våga också.

  1. Om jag vågar så vågar du! Det här är egentligen ingen bikini, har inte ägt en på över trettio år. Det är en baddräkts övre del, finns en kjol med byxor inuti också. Men jag drog upp blusen och solade magen… nåt jag inte gjort på åratal… 🙂

 6. För många år sedan, på Aftonbladetbloggarnas tid, var det någon som skrev att kvinnor skulle sluta med bikini vid en viss ålder, vilken minns jag inte, kanske när de närmade sig femtio. Till min stora förvåning höll många med. Makalöst, tycker jag. Man har den baddräkt man vill ha, punkt slut. Jag tror att det är ungdomskulten som gör att vi alltid jämför oss med kroppar som knappt har kommit ur tonåren. På Teneriffa dit många äldre reser var det befriande skönt med just alla äldre som inte verkade skämmas ett dugg för sina åldrande kroppar.

  1. Du har rätt och den som bloggade på AB om att kvinnor i viss ålder inte ska bär bikini hade fel, så enkelt är det 🙂
   Man bär precis de kläder man vill, punkt och slut – vi lever ju tack och lov inte i något talibanvälde…
   Som du säger fint att äldre utomlands inte skäms på samma sätt, att det finns nakenbadstränder osv.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.