Hittar så småningom min stil

Har nu bott i den här bostaden i fem månader. Älskar huset, platsen, grannarna, lugnet.

Börjar också hitta min stil, vilket har tagit tid. Dels för att jag flyttat så ofta, dels för att jag behövt göra mig av med saker som inte passar min stil.
När man gör sådana ”renoveringar och omprioriteringar” går det inte över en natt.

Jag har många favoritprogram, på Yle Fem är ett av dem Strömsö. Jag gör knappast så här pyssliga luftväxter hemma hos mig, men själva idén – att ta i in fler av sådana som trivs med liten dusch då och då, och som kan bo i en glaskupa eller i en genomskinlig vas – känns som min stil.

Jag har ju inte mer så mycket plats för stora krukväxter, så något i den här stilen blir jättebra på sikt!

22 reaktioner på ”Hittar så småningom min stil

  1. Ja, amplar är bra! Jag har bara ännu inte kommit för mig att använda den krok som finns i taket – ska klura ut olika lösningar, också till våren och sommaren för balkongen!

 1. Visst tar det tid att hitta sin stil och man byter ju också. Tittar när jag är på åLand gärna också på ”Strömsö” och får fina tips där.
  Så fint du fått till det med växterna. Skulle passa mig också.

 2. Strömsö brukar gå pågångna av SVT kanaler och jag har tittat ibland
  Kul att inreda ett hem ”bit by bit” tycker jag. Jag antar att du har nån slags bild av hur du vill att det ska se ut i bakhuvudet?

  1. Ja, det är att pröva sig fram. Än finns det vissa saker och möbler som inte har hittat rätt plats, som jag inte vet om jag ska ha kvar ens en gång.
   Gäller att hitta nytt, eller gammalt, istället. Tiden får utvisa.

 3. Dessa luftväxter är verkligen läckra. Dessutom tar de ingen plats på fönsterbräden;-) Ytterligare en fördel – man slipper flytta på dom när man ska damma;-)

 4. Ja tänk vad Strömsö även gått hem här i Sverige. Hur populärt som helst… Jag är inte mycket för livsstilsprogrammen men har sett några avsnitt och gillat. De går bara så himla tidigt om kvällarna så då har inte min tvkväll ännu börjat, aldrig före kl åtta. Men okej, de finns ju på play också…

  1. Överlag finns det ju så massor att titta på på TV så man missar mycket.
   I Sveriges tv gillar jag mest Veckans brott, Mandelmanns gård, Skavlan (ses också hos oss men nån dag senare) m.m.

 5. Jag har en luftväxt, har haft två, och de är faktiskt inte så lättskötta som jag trodde. Jag tror att den som jag har kvar inte mår bra pga för mycket ljus, men helt säker är jag inte…. Fast charmiga på sitt sätt är de ju nog. 😃

 6. Jag har också sett Strömsö några gånger. Man får väldigt bra tips och idéer av det programmet. Jag är helt värdelös när det gäller att ta hand om levande växter…men det finns ju alternativ.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.