Veckans ord – KOMPLICERAD

Det var inget lätt ord denna vecka i Sannas utmaning.
Det var KOMPLICERAT.
Så jag tycker att det åter blev en nödlösning för mig.
Men broderier och hantverk som kräver kunnande och tålamod är KOMPLICERADE, åtminstone för mig.

Bilden är fotograferad från en sida i tidningen Året Runt där Petit point-tekniken med miniatyrstygn över tät botten, ofta utförd på linne förr, blev ett vackert konstverk på en handväska.

27 reaktioner på ”Veckans ord – KOMPLICERAD

 1. Broderier och korsstygn verkar vara ett komplicerat ”hantverk” hos många har jag märkt. Håller helt med! Dessutom tycker jag att de flesta broderier är bara dammsamlare och inte speciellt tilltalade heller;-)

 2. Det ser mycket svårare ut än det är! Dessutom finns det underbara videor på Youtube- med finfina instruktioner på hur man gör vid de olika teknikerna! Kan jag så kan du!👍🏻😘

 3. Tänk vad jag broderade som liten…..galet många tavlor med räknade korsstygn och dukar och tja lite av varje – tack mormor för att du lärde mig!
  Njut av söndagskvällen =) Kram

 4. Det ser bara komplicerat ut men passar riktigt bra till temat. Har kartonger full med broderier kvar. En del hänger här på väggen. Kan inte längre handarbeta sedan jag blev sjuk. Saknar det mycket. Ha en fortsatt trevlig söndag!

   1. Jag har broderat, sytt, virkat, stickat, virkat och sytt dockor, sytt lapptäcken och hade utställning med dem. Sedan gick ingenting längre. Får fruktansvärt ont. Det som jag har kvar är att sticka sockor. 8 varv fördelad på 4 tillfällen per dag. Ett par sockor tar mig 6 veckor. Förr 2 dagar. Men jag är glad att det går. Fotografering fick ta över sedan. Ja, det fyller tomrummet. Kan skriva för att allt är inställt på rätt höjd. Vänster armen måste ha en viss vinkel och huvudet måste jag kunna hålla helt rakt.

   2. Låter jobbigt! Men du klarar det med ganska gott mod? För att man måste…
    Men vad gör det om ett par sockor kräver sex veckor – om du vill och kan sticka.
    Stor kram till dig!

   3. Man accepterar efter ett tag och sedan anpassar man sig, lyssnar på sin kropp och lär sig hur man kan göra saker på ett annat sätt. Kram tillbaka!

 5. Det är tu vi är olika. Älskar att brodera men numera är det sällan eftersom jag inte har behov av detta. Virka är roligare och det har blivit några dukar i vinter. Sedan syr jag mina Tilda dockor och det är kul.
  Ha en trevlig vecka.
  Kram från oss.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.