Skyfall

Jag skulle behöva ett par nätter med bra sömn… men i morse vaknade jag strax före fem av att åskan mullrade i fjärran. Tio minuter senare var den rakt över oss, det blixtrade och dundrade och regnet öste ner. Ovädret varade kanske tio minuter. Hade jag inte varit så trött, och hade det inte varit så mörkt ute skulle jag gärna ha velat försöka få blixtarna på bild.

Nu får ni nöja er med Bond i stället 😀
Honom får vi se i Skyfall på Nelonen på lördag.

Jag lyckades somna om efter skyfallet och åskan, men sedan väcktes jag av en lövblåsare… Det måtte ha varit en liten hög som man likaväl hade kunnat kratta upp, för blåsaren dånade bara några minuter. Så pass att den väckte mig ändå…

Men jag kom upp ur sängen och fick äntligen tid att lotta ut Lovisamagneten. Fru Fortuna gynnade Lisbeth från Karlshamn, hon har fått ett mejl av mig med lyckönskningar av mig. Tack även till alla andra nio som var med!

14 reaktioner på ”Skyfall

 1. Jag har förstått att du tycker att Daniel Craig är bäst i rollen som James Bond. Jag tycker att han är bra men min favorit är Sean Connery. Det är svårt att förklara hur nyskapande de första filmerna var. På den tiden fanns det inget liknande

  1. Precis. Alla har vi våra favoriter.
   Lite väl våldsamma är de nyaste Bond-filmerna, mindre humor i dem osv.
   Men visst fanns det en del hemska sekvenser i gamla Bond också, och att Bond SLOG kvinnor i ansiktet, vred deras armar nästan ur led osv. tycker jag var hemskt!

 2. Såg på SMHI:s radar att ni hade busväder i morse. Hos mig började det regna för en timme sedan, halvvägs hem på 2:a promenaden, nu regnar det ganska friskt, är +12 grader, och blåser svagt, åska har vi inte. Jag hann klippa hela gräsmattan också innan det började. Jag tror inte det behöver klippas mer i år, och skulle det behövas, så bryr jag mig inte, måste hushålla med krafterna till snöskottningen.
  Svante

  1. Klokt att hushålla med krafterna då du har stor tomt!
   Ja, det var busväder under en dryg kvart, men på dagen sol och värme.
   Hoppas det är hyfsat varmt med sol också i morgon så kan vi ta ut mamma en sväng.

   1. Hos mig är det kl. 05:40 mulet, vindstilla, och +10,8 grader. Kanske kommer det att gå att köra grästrimmern under dagen, han ju en del igår. Sedan kommer jag att vänta på snön. Läste att det inte är miljövänligt att kratta löv på hösten, och att man berövar maskarna deras mat. De löv som är kvar på våren, försvinner vid första klippningen.

   2. Precis, man ska inte kratta bort precis vartenda ett löv. Nu kan du slå dig till ro och vänta på snön.
    Ändå hoppas jag att det dröjer länge innan den kommer. Köldnätter gör ju också sitt för gräset.

 3. Sömnen är viktig för måendet. Tittade på Bondfilmerna när jag var ung men nu tittar jag aldrig på repriserna på TV.
  Ha en skön helg.

  1. Jag har alla Bond-filmer på dvd och har sett de flesta 2-5 gånger 😀
   Så få se om jag orkar vaka så länge den går på teven.
   Hoppas vi bägge får sova ut imorgon, utan buller!

 4. Osis! Vädrets makter kan vi ju inte påverka, men att sätta igång i åttan med en lövblåsare när det precis regnat är ju ingen hit direkt. Störd skönhetssömn är ingen höjdare.

  1. Håller med! Men det finns också många som säger att bor man inne i centrum får man tåla det…
   Jag tycker dom kunde vänta till åtminstone kl. 10 innan dom börjar vråla på.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.