En jätte-aralia

Jag undrar om jag får den här aralian att trivas hos mig.
Den trivs utomordentligt hos mamma, och hade där vuxit sig så stor att vi var tvungna att kapa den. Jag gör i alla fall ett försök att få den att rota sig, och sedan återstår det att se om den kan bli lika enorm hos mig som den är hos henne 🙂

Bladen är cirka femton centimeter långa. Diametern är över en halv meter.

16 reaktioner på ”En jätte-aralia

 1. Efter att jag flyttade från Haninge 1988, har jag inte brytt mig om att ha krukväxter, numera är det plastväxter i fönstren, och riktiga växter utanför fönstren, och snart kommer snön. Hoppas du får den att trivas i ditt fönster också.
  Svante

   1. Jag håller mig till sådana saker, som inte kräver skötsel. Det räcker gott med att städa 200 kvadratmeter bostad, och 100 kvadratmeter källare.
    Svante

 2. Har aldrig hört talas om en Aralia. Så det är då en himla tur att inte jag är tvungen att ta hand om den;-) Önskar dig verkligen lycka till med skötseln. Din mamma verkar ha gröna fingrar. Hoppas du har ärvt hennes talang;-)

 3. En riktigt fin krukväxt – lycka till med den! Klart den kommer att trivas även hos dig! Jag hade ett jätteexemplar för många år sedan – tyvärr drabbades den av någon sjukdom och dog – nu fick jag lust att skaffa en ny 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.