Veckans ord – GULT

Veckorna flyger verkligen iväg. Tyckte inte det var länge sedan jag lade upp ett ord i Gemsweeklyphotochallenge, men nu är det åter ny vecka.

Bidrar med två bilder från Spanien där temat är GULT.

Citroner och salt ligger färdiga på ett bord innan restaurangen öppnar. Några blad har vissnat och också blivit gula på växten.
Färgglada hus, av vilka några i olika gula nyanser, vid strandpromenaden i Cádiz.

35 reaktioner på ”Veckans ord – GULT

 1. Åååå vad jag gillar färgstarka hus som på bilden! Men så får man inte måla husen i Sverige…..det kan ju utgöra en fara / för att man tittar mer på husen än i trafiken.
  Hur som haver dina bilder är så fina! Kram

   1. Nätet är bra att ha när man blir nyfiken, ofta hittar man något nyttigt.
    Svante

 2. Så vackra de är de där husen … sådana skulle vi ha fler av här också! Citroner i salt … kanske tar saltet smak av citronerna … citronsalt kan man säkert ha till fiskrätter. Fint bidrag till veckans tema!

 3. Inlagda, saltade citroner känner jag till men har ingen aning vad man använder dina citroner på en bädd av salt till. Fast härligt gula är dem, precis som husen. Gult är inte fult 😀

 4. Citronerna och saltet är kanske till tequilan? 😉
  Jag läser LillaSysters inlägg och funderar på om det kan vara så att vi färgsätter husen efter vårt väder, ljus och mörker, precis som vi klär oss, svart och grått på vintern och lite mera färg på sommaren. 🙂

 5. Citroner i salt har jag faktiskt aldrig sett. Vilken rolig idé! Antar att det var en fiskrestaurang, där både citron och salt används till rätterna. Den andra bilden med de färgglada husen är absolut magnifik. En av dina bästa bilder ever:-)

 6. Citroner på salt har jag aldrig sett förut, undra om de bara är dekor eller om saltet har någon funktion? De gula husen i Cadiz lyser upp. Det var länge sedan jag var där. Jag bodde några veckor hos en kompis kusin på den amerikanska militärbasen i Rota. Det var en väldigt intressant och annorlunda upplevelse. Denna militärkultur har inte vi i Sverige, vilket jag är otroligt tacksam över! Men jag älskade Rota så dit skulle jag gärna åka igen.

  1. Undrade detsamma, men som vanligt tog jag bilden i all hast.
   Jag hann inte fråga någon då restaurangen egentligen var stängd. Personalen höll på att öppna och hade bara burit ut det här på bordet 🙂

 7. Härlig vy med vackra hus. Lite annat än det vi har här i norr just nu.
  Ja – vackra hus förstås, men gråvädret gör vi inte vågen för.
  Citronerna lyser som små solar….

 8. Gula citroner i salt, fiskrestaurang eller något med tequila -spännande. Men de gula bladen förtar lite av det lockande i restaurangen. Hus som sticker ut och trots att vi har valfrihet i Sverige att måla hur vi vill så har det inte slagit igenom, vi vill inte sticka ut -synd.

 9. Men så läckert med de gula citronerna på grovt salt! Är det tillbehör till ölen eller någon annan användning?

 10. Saludos cordiales
  Me gusta mucho los rompecabezas y su arte visual tiene talento..Dios la bendiga…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.