Våren är här!

Med klarblå himmel och blåsten som river i trädkronorna, och gatudammet som yr.
Men då jag äntligen hittade hyacinter, som är mer än bara en julblomma, blev jag glad. Gula hyacinter, det är vår!

Många växter har flyttat in hos mig denna vår ❤

I dag hade jag också nöjet att få hur ett av våra stora nya skolbyggen avancerar i Lovisa. Lovisavikens skola, ett svenskspråkigt högstadium, ska vara inflyttningsklart i januari 2020. Då slipper eleverna studera i baracker såsom de gjort de senaste åren.

Västen kändes för liten och hjälmen för stor. Betyder det att jag har för stor överkropp och för litet huvud? 😀

Here we go! Foto: Mia Heijnsbroek-Wirén

Och så utvecklade vi med stadsdirektören ett litet aprilskämt till Nya Östis Facebookgrupp. Skämt ska vara roliga, inte elaka. Dessutom ska aprilskämten vara sådana att alla har en chans att förstå att det som skrivs inte är sant.

Det är alltså april månad och i morgon får ni se månadens bild från Muminkalendern.

12 reaktioner på ”Våren är här!

 1. Jag har upptäckt tre stora fina hyacintknoppar i min rabatt. Jag har inget minne av att jag satte dem i höstas, men det måste jag ju har gjort. Det kan ju inte vara någon annan som planterat dem där. Lila är de här knopparna, så det blir nog vackert mot vårt gula tegel.
  Kram, Ingrid

  1. Härligt!
   Då ex-maken och jag var mycket på släktens sommarställe planterade vi alltid lökar från påskblomster där och de kom sedan vanligtvis upp nästa år.
   Nu har jag gett lökar till min syster som har gård och till vänner som vill kolla om de kommer upp året därpå 🙂

 2. Du ser ut att trivas i byggarbetskläderna … de klär dig faktiskt:)
  Hyacinter är riktiga vårblommor – har några på väg i rabatten – gamla från några julgrupper för länge sen …

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.