Tomatplantans äventyr har börjat

Ja, inte ser det ut som om den här tomatplantan tänkt erövra min balkong 😀
Men vi får se! Om jag klarar av att sköta den, ser till att den får mycket värme och sol och lagom med vatten, så… vem vet?

Jag fick plantan av min vän Pia, som har drivit upp tomatplantor från frön. När jag såg hur liten den var fnissade jag nog lite. Och ännu sötare blev den i en stor kruka 😀 Men den blev också kaxig där. För nu har den möjlighet att växa till sig rejält!

Hallååå! Jag tänker ta den plats jag behöver, hojtar den lilla plantan. Se upp, här kommer jag!

Jag fick också hjälp med att plantera om mina kruknejlikor. Gillar inte stöket kring planteringsarbetet, man får ju smutsiga händer och mylla under naglarna! 😀

De doftar så ljuvligt om kvällarna.

Har haft väldigt mycket omkring mig i dag, särskilt mycket jobb i morse. Det är mulet ute nu så det passar bra att avrunda dagen med inledningen i hockey-VM, Finland möter Canada.

Senare i dag ska jag visa en fin gåva som jag fick med posten från Sverige!

 

30 reaktioner på ”Tomatplantans äventyr har börjat

 1. Carita – – du har fyra plantor där tätt inpå varandra, skulle inte rekommendera det. Varje planta skall ha minst en 5 – 7 liters kruka. Fråga din väninna om det är en busktomat eller en som skall tjuvas, normalstor eller biff. En busktomat är ganska liten och klarar en mindre kruka. Gödsla under tillväxttiden med vanlig blomgödsel, det går bra vad experterna än säger. Se till att den inte står för varmt, då blir den bara en lång räkel. Och du kan inte ana så mycket gödsel den skall ha… Sign. har odlat tomater sen 1979…

  1. Nej men huj, vad har jag gett mig in på?
   Nå men kul, det här blir ett intressant experiment – jag har ju många experter som följer det här nu!
   Tack för alla råd!

   1. Äh, det är hur enkelt som helst! Bara gå på… Gödsel och tjuvplockning, en hel del jobb – men tänk på att vi har närmare 100 plantor, du har bara en – eller fyra.

 2. Det var ju inte en utan 4plantor i den krukan, du får nog separera dom ännu bara dom växt till sej lite och då skall du plantera ner dom så första bladen blir vid jord ytan då blir den stadig och fin, halshuggning kan vi prata senare😅
  Hoppas det blir tomater!!

   1. Kan även hända att det inte behövs, men det får vi se närmare sommaren. All lycka i odlandet💚

   2. Ja, vi får följa upp det här och se! Men att gödsla och hålla på? Såsom Märtha säger att man borde göra.
    Undrar om det är nåt för mig? Hahaaa! 😀

 3. Ha…ha… det är bra att veta vilken sort det är. Inte alla ska halshuggas men du har fått all råd redan. Förra året hade jag en busktomat, en biff och en plommon. Fick väldigt bra utdelning. Lycka till och kram!

 4. Tomatplantan kan jag inget om. Brukar köpa en färdig stor planta som tål att stå ute. Fniss jag som älskar att jobba i jorden rota upp ogräs eller annat.
  Lycka till.

  1. Jag är nog inte fin i kanten på det viset 😀 … inte har jag fina naglar heller.
   Det är bara något med det där stöket, att mull strittar hit och dit, som stör mig.
   Jag har också svårt med sånt som kladdar då man bakar 😀 Hahahaaa!

 5. Oj då! Det verkar finnas många experter i din läsekrets som kan det där med tomater. Bara att följa deras råd. Kommer också med en rekommendation – köp gummihandskar! Det värsta jag vet är att ”greppa” jord. Tycker det är äckligt!

  1. Skönt att ha en syster som tycker lika illa om det här med att böka och stöka med mylla 😀
   Jag har gummihandskar och använde en gång dem då jag var tvungen att plantera om själv, men nu fick jag ju hjälp av en som gillar att göra sånt.

 6. Så småningom då tomatplantorna är rätt mycket större kan det behövas pinnar för dem att hålla tag i, så att de orkar klättra högre och sedan hålla sina tugna frukt. Fast dit är det ju flera veckor ännu… Lycka till! 😃

   1. Säkert helt väldigt bra eftersom du har ett så bra växthus på din inglasade balkong! Tomater tycker ju om värme och det har du ju att erbjuda! Skall bli intressant att följa! 😀

   2. Tomatplantor i sig själv doftar ju väldigt gott vare sig det blir tomater eller ej, så jag gissar nog att din balkong kommer att dofta ännu godare om några veckor! 😃

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.